İngiltere Prensesi'nin Bursa inciri tüketmesi

Bursa inciri ile mide bulantılarına şifa bulduğu haberinin ses getirmesinin ardından Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ile Aydın Ticaret Borsası Adnan Bosnalı açıklamalarda bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2013 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa inciri ile mide bulantılarına şifa bulduğu haberinin ses getirmesinin ardından Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ile Aydın Ticaret Borsası Adnan Bosnalı açıklamalarda bulundu.

İngiltere'de veliaht Prens William'ın eşi Kate Middleton'ın hamileliğinde yaşadığı mide bulantılarına Bursa inciriyle şifa bulduğu haberlerinin dünyada ve Türkiye'de ses getirmesinin ardından

Aydınlı oda başkanları açıklamalarda bulundu.

AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu yaptığı açıklamada Middleton'ın daha önce Türkiye'ye geldiğinde Bursa'da daha fazla yetişen kara incirin tadına baktığını duyduklarını söyledi.

Prenses Middelton'ın

kara incir yemesinin kendileri için sorun olmadığını belirten Dokuzlu, "Biz Türkiye'de Aydın'ı, ülke dışında ise Türkiye'yi temsil ediyoruz.

Ülke dışında ilk olarak amacımız incirin yenmesini sağlamak. Bu yönden, Bursa inciri veya Aydın incirinin İngiliz prensesine gitmesi çok önemli değil. Önemli olan incirin tüketilmesi" dedi.

BOSNALI: "KARA İNCİR AYDIN'DA AZ"

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı ise yaptığı açıklamada Bursa'da kara incir yetiştiğini söyledi. İngiltere prensesi Middleton'ın muhtemelen yaş incir istediğini ancak yaş incir bulunamadığı için kara incir gönderildiğini düşündüğünü ifade eden Bosnalı, "Kara inciri buzhanelerde korumak mümkün. Yöresel olarak da Aydın'da az yetişen bir incir türü. Mevsimsel olarak da yaş incir göndermek şu anda imkansız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber