Askeri tersaneden 100 bin liralık malzeme hırsızlığı

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı askeri tersaneden yaklaşık 100 bin TL değerinde malzeme hırsızlığı yapıldığı ortaya çıkarıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Şubat 2013 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askeri tersaneden 100 bin liralık malzeme hırsızlığı

Olayla ilgili olarak 1 tersane işçisi ile 2 hurdacı gözaltına alındı.

Gölcük'ün İhsaniye Çiftlik Mahallesi'nde E-130 karayolu kenarında bulunan A.G.'ye ait hurdacıda, askeri tersanede kullanılan kurşun külçeler olduğu belirlendi. Harekete geçen ekipler, bu kişinin kurşun külçeleri T.K. adlı bir başka hurdacıdan aldığını söyleyince, T.K.'nın hurdacı dükkanına mahkeme kararıyla baskın yaptı. Yapılan operasyon sonucunda hurdacıda askeri tersanede dökülen çok miktarda kurşun külçe ve yine askeri gemi yapımında kullanılan pirinç maddeler, gemilerin tatbikatlarında kullanıldığı anlaşılan çok miktarda ağır silahlara ait boş kovanlar bulundu. Bu iki hurdacı polis tarafından gözaltına alındı.

Soruşturmayı derinleştiren polis, T.K. adlı hurdacının bu malzemeleri sürekli olarak kendisine Gölcük Askeri Tersanesi'nde işçi olarak çalışan Ç.K.'nın getirip sattığını söylemesi üzerine, bu kişinin Kavaklı Mahallesi'ndeki evine de baskın yapıldı. Evde de Gölcük Tersane Komutanlığı'nın etiketli ve askeri malzeme olması nedeniyle dışarı çıkarılması yasak olan çok miktarda boya kutuları ile diğer malzemeler ele geçirildi. Tersane işçisi Ç.K. de gözaltına alındı.

Donanma Komutanlığı Askeri İnzibat ekipleriyle birlikte depoya gelen Tersane Komutanlığı görevlileri, hurdacı deposunda yaptıkları tesbitlerde, her biri 25 kilo ağırlığında olan 110 kurşun külçe, 30 kutu boya ve tiner, 3 bin civarında da tatbikatlarda kullanılmış ağır silahlara ait pirinç boş mermi kovanı ve gemi yapımında kullanılan çok miktarda pirinç tesbit etti. Melzemeler tesbitlerden sonra askeri yetkililerce Tersane Komutanlığı'na geri götürüldü. Sadece bu malzemelerin değerinin 100 bin TL dolayında olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Gölcük İlçesi'nde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı askeri tersaneden yaklaşık 100 bin TL değerinde malzemeleri dışarı çıkarıp hurdacılara sattığı iddiasıyla Ç.K. adlı işçi tutuklandı. Gözaltına alınan iki hurdacı ise mahkemeye sevkedilmeden savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Bu arada bu işçinin tonlarca ağırlığındaki külçe kurşun ve bakır malzemeler ile boyaları dışarıya nasıl çıkarıldığı da araştırılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber