Düşen askeri helikopteri arama çalışmaları devam ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2005 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi'nde askeri bir helikopterin düştüğü duyumları üzerine başlatılan arama çalışmaları sürüyor.

Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı, Jandarma Alay Komutanı ile bazı yetkililer, öğle saatlerinden beri ilçeye bağlı Çat Kösedağ, Ramazan ve bu köye yakın bir mezraya ulaşarak burada köylülerle konuştu. Köylüler, Kösedağ tarafından büyük bir ses geldiğini başka bir bilgilerinin olmadığını söyledi. Helikopterin düştüğü söylenen Akyumak köyünde de köy korucuları tarafından arama çalışması başlatıldı. Köyde şu ana kadar bir enkaza rastlanmadığı bildirildi. Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral M. Tayfun Yıldız, köylerden ilçe merkezine dönerek İlçe Jandarma Bölge Komutanlığı'nda durum değerlendirmesi yaptı.

Bu arada, bölgede arama çalışması yapmak üzere gece görüşlü bir helikopterin 3. Ordu Komutanlığı'ndan istendiği ve köylerde arama yapmak için askeri birliklerin hazırlandığı bilgisi alındı. BOTAŞ'ın ve Kara Kuvvetleri'nin bölgede uçuşunun olmadığı, düşen uçak ya da helikopterin yabancı bir ülkeye ait helikopter olabileceği, alınan duyumlar arasında yer aldı.

Bölgedeki petrol boru hatlarının incelenmesi amacıyla BOTAŞ tarafından kiralanan askeri bir helikopterin Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi'nin Kösedağ mevkiinde düştüğü bildirilmiş, helikopterde kaç kişinin olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Vali Yusuf Yavaşcan, askeri bir helikopterin düştüğü şeklinde kendilerine bilgi ulaşmasının akabinde kurtarma ekiplerinin derhal yola çıkarıldığını açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber