Bakan Eroğlu: Antalya'da 32 dere ıslah edildi

Bakan EROĞLU.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Uluslararası Orman Yangıları Eğitim Merkezi'nde 2013 yılı orman yangınlarıyla mücadele sezonun ilk dersini verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Şubat 2013 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Eroğlu: Antalya'da 32 dere ıslah edildi

İLK DERS EROĞLU'NDAN

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Uluslararası Orman Yangıları Eğitim Merkezi'nde 2013 yılı orman yangınlarıyla mücadele sezonun ilk dersini verdi. Bakan Eroğlu, bu yıl orman yangınlarıyla mücadelede 976 arazöz, 237 su tankeri, 2 bin 212 iş makinesi, 6 idari helikopter, 24 su atar helikopter, 14 dramder uçak, 6 amfi uçağın devreye alındığını söyledi. 5 adet Bell 429 tipi helikopter tedarik çalışmalarının sonuçlandığını da belirten Bakan Eroğlu, bu helikopterle internet üzerinden yangınların canlı izlenerek strateji oluşturulacağını dile getirdi.

20 YERLİ HELİKOPTER

Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından yürütülen 20 genel maksat helikopteri alım ihalesinin neticelendiğini de belirten Bakan Eroğlu, teslimat ve lojistik destek görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti. 2009'da su krizi yaşandığını ve bunu çözdüklerini belirten Eroğlu, 2070'e kadar Türkiye'nin su sorunu yaşamayacağını anlatarak, "Şimdi gözüm ormanda" diye teşkilatı uyardı. Eroğlu orman yangınlarına müdahalenin 2013 yılında 18 dakika, 2015 yılında da 15 dakika olarak hedeflendiğini de açıkladı.

'ZARARI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ'

Manavgat Taşağıl yangınına ilişkin haberler sonrası dünyanın birçok ülkesinden bakan ve büyükelçilerin kendisini aradığını ve 'Antalya yanıyormuş, vatandaşlarımızı çekmek istiyoruz' şeklinde taleplerde bulunduklarını anlatan Bakan Eroğlu, "Sanki Antalya tamamen yanıyormuş gibi fotoğraflar yüzünden çok ciddi turist kaybetti Antalya, Taşağıl yangınında. 100-150 milyon dolar kaybetti. Bundan sonra yanlış haber verenleri de kim veriyorsa ondan tahsil edeceğiz. Burada açık açık söylüyorum: Bunun zararını söke söke alacağız" diye konuştu.

'TIĞ GİBİ ORMANCI OLACAĞIM'

İlk ders için Antalya'ya gelmeden önce 3-4 kilo verdiğini söyleyen Eroğlu, "Göbekli ormancı olmaz diye İbrahim Bey'e talimat vermiştim. Buraya gelene kadar 4 kilo verdim. 3-4 kilo daha verip ben de tığ gibi bir ormancı olacağım" dedi.

Bakan Eroğlu ilk dersin ardından eğitim alanına geçti. Önce golf aracı, ardından traktör kullanan Bakan Eroğlu, ormancıların eğitimi için de ilk düdüğü çaldı. Eroğlu alandaki incelemelerinin ardından Ak Parti Antalya İl Başkanlığı'ni ziyaret etti. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber