e-Muhtarlık projesi ilk üçe girdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2005 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB Hibe Programı'ndan yararlanmak için Erzincan'ın da içinde bulunduğu 10 ilden hazırlanan toplam bin 463 proje içersinde yapılan ilk elemeler sonrası kalan 150 çalışma arasında, Erzincan Yunus Emre Mahallesi Muhtarlığı ve Türkiye Muhtarlar Derneği Erzincan Şubesi Başkanlığı'nın hazırladığı E-Muhtarlık projesinin ilk üçe girerek kabul edildiği bildirildi.

Toplam 3 bölge 10 ilden oluşan düzey 2 programında kabul gören 150 proje arasında yapılan elemeler sonrası, hazırladıkları E-Muhtarlık projesinin ilk üçe girmesinin küçümsenmeyecek bir başarı olduğunu belirten Erzincan Yunus Emre Mahallesi Muhtarı ve Türkiye Muhtarlar Derneği Erzincan Şubesi Başkanı Kurtuluş Kılıç, sivil toplum örgütleri içerisinde en iyi projeyi hazırladıklarını, daha önceki açıklamalarında iddialı bir şekilde E-Muhtarlık projelerinin kabul göreceğinden emin olduklarını söylediklerini kaydetti.

Proje hakkında bilgi veren Kılıç, "İlk etapta projemiz 24 mahalle, 2 karakol, 1 emniyet müdürlüğü ve vilayet olmak üzere toplam 28 şubeden oluşacak. Her merkezimizde bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi, faks ve gerekli malzemeler ve elemanlar olacak. Yaptığımız tespitlere göre 30 bin adres tek tek gezilerek ayrıntılı bir Erzincan analizi yapılacak ve her hane kayıt altına alınacak. Yeni muhtarlık binalarımız ile Türkiye'deki pilot şehir olacağız. Bu aşamalarla muhtarlıkta kaybedilen prestij tekrar kazanılmış olunacak. Muhtarlık projesi 100 bin euroluk bir projedir. Bunun yüzde 90'lık kısmını AB Hibe Programı karşılarken geri kalan yüzde 10'luk bölümünü de biz temin edeceğiz. Gelinen bu noktada gerek sponsorlar gerekse muhtarlar devreye girecek. Bu proje Erzincan için bulunmaz bir fırsattır. E-Muhtarlık projelerinin özellikleri saymakla bitmez. İnşallah önümüzdeki yıl çalışmalara başlayarak projemizi hayata geçireceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber