Habersiz değiştirilen elektrik sayacına itiraz sonuç getirdi

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) tarafından 10 yıldan fazla kullanılan sayaçların aboneye haber verilmeden değiştirilip parasının da faturaya yansıtılması tartışmalara neden olurken, Kartepe İlçesi'nde Ayhan Sakin itiraz ederek eski sayacını taktırdı, parasının iadesini sağladı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Şubat 2013 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Habersiz değiştirilen elektrik sayacına itiraz sonuç getirdi

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) tarafından 10 yıldan fazla kullanılan sayaçların aboneye haber verilmeden değiştirilip parasının da faturaya yansıtılması tartışmalara neden olurken, Kartepe İlçesi'nde Ayhan Sakin itiraz ederek eski sayacını taktırdı, parasının iadesini sağladı. Bunun üzerine mahalle sakinleri aynı işlemin kendileri için de yapılmasını sağladı.

Kocaeli'nin yanı sıra Sakarya, Düzce ve Bolu'da yaklaşık 1,5 milyon abonesi bulunan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş., bir süredir abonelerin habersizce elektrik sayaçlarını değiştirip, sayaç ve sökme takma bedeli olarak faturalara 45 TL yansıtıyordu. Sık sık tartışmalara neden olan bu uygulamaya aboneler tepki gösterirken, Kartepe'de fırıncılık yapan 45 yaşındaki Ayhan Sakin, SEDAŞ'a bir dilekçe yazarak eski sayacının yerine takılıp faturasına eklenen 45 liranın iade edilmesi talebinde bulundu. SEDAŞ Ayhan Sakin'in şikayet dilekçesini kabul ederek eski elektrik sayacını yerine takıp ikinci faturada da kesinti yaptığı 45 lirayı iade etti.

3 MAHALLE SAKİNLERİ ADINA DİLEKÇE

Ayhan Sakin'in eski sayacını taktırıp parasını almasının ardından semt sakinleri harekete geçti. Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Mustafa Türk SEDAŞ'a toplu dilekçe yazdıklarını söyleyerek, "Vatandaş tek tek uğraşmasın diye 3 muhtarlık adına SEDAŞ'a dilekçe yazdık. Vatandaşın mağduriyetini gidermek istiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber