Kozan'da 750 öğrenci çevre için yürüdü

Adana'nın Kozan ilçesinde Kent Konseyi "Çevre ve atıkların dönüşümü"ne dikkat çekmek amacıyla 750 öğrenci ile yürüyüş düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2013 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kozan'da 750 öğrenci çevre için yürüdü

Kent Konseyi Yürütme Kurulu bünyesinde oluşturulan Çevre Sorunları Çalışma Komisyonu, geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantısında Katı atıkların kaynağında ayrıştırılması ve dönüşümü konusunda belediye ile kent konseyinin bir süre önce başlattığı çalışmalara halkın katılımını sağlamak, çevre kirliği ve atıkların dönüşümü konusuna dikkat çekmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenlenmesine karar verilmişti.

Bu karar kapsamında Kozan Belediyesi, kent konseyi ve ilçedeki 15 eko okulun işbirliği ile 750 öğrenci ile birlikte öğretmenler dövizlerle birlikte yürüyüş yaparak vatandaşların ambalaj ve diğer katı atıklarının değerlendirilmesi konusunda broşürlerle bilgilendirdiler.

Kent Konseyi Başkanı Süleyman Sezen burada yaptığı konuşmada, "Yaşanabilir bir Kozan için vatandaşlarımızın daha bilinçli olması için böyle bir etkinlik düzenledik" dedi.

Çevre yürüyüşü Adnan Menderes Parkından başlayarak Göçyolu'ndaki Muhsin Yazıcıoğlu Parkında sona erdi.

Etkinliğe Kozan Belediye Başkan Vekili Süleyman Halaçoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber