Kamu-Sen'den Sezer'e mektup

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2005 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen, kamu çalışanlarının ILO standartlarında sendikal haklara kavuşmaları için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e bir mektup gönderdi.

Konfederasyon Başkanı Bircan Akyıldız, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) sürecinde önemli bir dönemece girdiğini ve sendikal hakların da bu aşamada önemli gündem maddelerinden biri olarak Türkiye'nin karşısına çıktığını kaydetti.

AB'nin Türkiye'nin 87 ve 98 sayılı ILO sözleşmelerini kabul etmiş olmasına rağmen iç hukukta gerekli düzenlemeleri yapmadığına dikkati çektiğini belirten Akyıldız, konunun Türkiye-AB İstişare Komitesi'nin 20. toplantısında da gündeme geldiğini söyledi.

4688 sayılı Kamu Çalışanları Sendikacılığı Kanunu hakkında herhangi bir düzenleme yapılması için çalışma başlatılamadığını ifade eden Akyıldız, "sadece işçi sendikacılığı alanında barajların indirilmesi, noter zorunluluğunun kaldırılması, radyo ve televizyon kurma hakkı verilmesi, iş kolu sayısının düşürülmesi gibi bazı teknik düzenlemelerden öteye gitmeyen bir taslak basına yansımıştır" dedi.

Türkiye Kamu-Sen olarak mutabakat metnine atılan imzaların taraflarından biri olarak sorumluluk bilinciyle kamu çalışanlarını hak ettiği sendikal ve demokratik haklara bir an önce kavuşturulmaları için çalışmalarını sürdürdüklerine işaret eden Akyıldız, bu çerçevede Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sendikal haklara ilişkin gerekli düzenlemelerin yapılması istemiyle bir mektup gönderdiklerini, ayrıca randevu talebinde bulunduklarını belirtti.

Akyıldız, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'dan da aynı mektubu ileterek randevu istediklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber