Karakoldaki dayak izini 'görmeyen' doktora dava açıldı

İzmir’de, gözaltına alınan Fevziye Cengiz’in polis merkezinde dövülmesiyle ilgili rapor veren doktor ile olayın gerçekleştiği sırada odada bulunan iki polis hakkında dava açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2013 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karakoldaki dayak izini 'görmeyen' doktora dava açıldı

İzmir'de, gözaltına alınan Fevziye Cengiz'in polis merkezinde dövülmesiyle ilgili rapor veren doktor ile olayın gerçekleştiği sırada odada bulunan iki polis hakkında dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı Murat Veysel Sular, Karabağlar Polis Merkezi'nde 2011 yılı Temmuz ayında gözaltında darp edilen Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım'ın, müvekkiline olay sonrası rapor veren Doktor A.K. ile darp sırasında karakolda bulunan polis memurları Ş.Ü. ile C.İ. . hakkındaki suç duyurusunun ardından iddianame hazırladı. İddianamede, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ndeki nöbetçi doktor A.K.'nin, Fevziye Cengiz'i yeteri kadar muayene etmediği, müştekinin sağ kolunda ve yüzündeki kırmızı ekimozları saptamakla yetindiği, mağdurun aynı gün Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ndeki muayenesinde ise darp ve cebir izlerinin ayrıntılı olarak tespit edildiği belirtildi.

İddianamede, A.K.'nin savcılıkta alınan ifadesinde suçlamaları kabul etmediği ve “Olay bana çok taze intikal etti. O an itibarıyla bir kısım izler oturmamış olabilir. Muayeneden sonra da meydana getirilmiş olabilir. Ben görevimi eksiksiz yaptım. Suçlamayı kabul etmiyorum. Düzenlediğim rapor doğrudur. Olay basına intikal ettikten sonra çıkan bir haberde müşteki benden şikâyetçi olmadığını söylemiştir.” ifadelerine yer verildi. Savcı Sular, Doktor A.K. hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı. Polis Merkezi'nde görevli polis memurları Ş.Ü. ile C.İ. hakkında da, müştekinin darp edildiğini görmelerine rağmen bunu yetkili makamlara bildirmedikleri gerekçesiyle 1 yıl hapis istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber