İşte yandaş atamaları

Haber Giriş : 15 Aralık 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden bir süre önce ayrılan sekiz öğretim üyesinin durumu kamuoyuna, tutuklu Rektör Prof. Yücel Aşkın'a tepki olarak istifa etmişler gibi yansımıştı.

Ancak, bu akademisyenlerin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan aldıkları ?sinyal' üzerine istifa ettikleri savunuluyordu. Nitekim, her birinin, Bakan imzasıyla bir devlet hastanesine yönetici olarak atanması, bu savın doğruluğunu ortaya çıkardı.

Yine aynı fakülte kökenli ve Bakan Akdağ'ın atadığı Prof. Dr. Nihat Tosun da iki yıl önce Ankara Atatürk Hastanesi'ne başhekim olarak atanmıştı. Bu hastaneye ?sınavsız-barajsız', Bakan imzasıyla klinik şefi olarak atanan yeni isimler şöyle:

Doç. Ahmet Metin (Dermatoloji Şefi), Doç. Ömer Anlar (Nöroloji Klinik Şefi), Doç. Mehmet Emin (Sakarya-Radyoloji Şefi), Prof. Nevzat Serdar Uğraş (2. Patoloji Klinik Şefi), Doç. Süleyman Alıcı (Tıbbi Onkoloji Klinik Şefi), Doç. Şaban Şimşek (1. Göz Kliniği Şefi), Doç. Mehmet Bilge (1. Kardiyoloji Kliniği Şefi), Doç. Ahmet Kutluhan (KBB Kliniği Şefi).

Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği yasaya göre yapılan son atamalarla ayrıca Fatih Üniversitesi'nden Doç. Ziya Cibaşi Açıkgöz Mikrobiyoloji Klinik Şefi, Doç. Mehmet Faik Özveren 2. Nöroşirürji Klinik Şefi yapıldılar. Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden Doç. Engin Bozkurt Kardiyoloji Klinik Şefi, Prof. Ahmet Taşyaran Enfeksiyon Klinik Şefi olarak göreve başladı.

Aynı üniversiteden Sağlık Bakanlığı Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı ve Doğum Hastanesi'ne getirilen Doç. A. Filiz Avşar da, Atatürk Hastanesi'ne Kadın-Doğum Klinik Şefi olarak daha önce atanmıştı. Erzurum ve Fatih Üniversitelerinde görev yapan Op. Dr. Mehmet Oğuz Yenidünya Plastik Cerrahi Klinik Şefi, Malatya İnönü'den Fatih'e atanan Doç. M. Derya Balbay da, Atatürk Hastanesi'ne 1. Üroloji Klinik Şefi olarak atandılar.

KADROLAŞMANIN TESCİLİ

Profesör ve doçentlerin sınavsız şef ve şef yardımcısı olarak atanmasına ilişkin yasal düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Sezer geri göndermişti. Ancak başka bir yasa içinde ek madde olarak geçirilen yasayla bir gecede şef yapıldı; hak hukuk dinlenmedi.

CHP Denizli Milletvekili Prof. Mehmet Neşşar, tıpkı ?kaçak gecekondu' yapar gibi, bir gecede tek imzayla atanan bu kişilere bir günde klinikler inşa edildiğini savunarak ?Bu öğretim görevlilerinin tek bir hastanede toplanması rastlantı değil. Bu atamalar planlı bir işin parçaları' diyor.

Ne gariptir ki, bakanlık büyük illere bu atamaları yaparken, yine Doğu'daki illerde mevcut hastanelere açık olduğu gerekçesiyle rotasyonla öğretim görevlisi göndermeye çalışıyor.

Türk Tabipleri Birliği'nin dediği gibi, bütün bunlar ?AKP kadrolaşmasının tescili' değil midir?

yalçın bayer/hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber