Enerji tasarrufuyla çeyrek altınlık kazanç

Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı İbrahim Çağlar, tasarruf yapıldığı takdirde bir hanede yılda çeyrek altın değerinde kazanç sağlanacağını, bunun da ülke genelinde yılda 4 milyar liralık kaybın önlenmesi anlamına geleceğini söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Mart 2013 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Enerji tasarrufuyla çeyrek altınlık kazanç

İzmit'te Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde, ev hanımlarına yönelik, 'Evdeki Enerji Tasarrufu ve Enerji Verimliliği' eğitimi düzenlendi. Etkinliğe, Enenerji Derneği Genel Başkanı İbrahim Çağlar, Genel Başkan Yardımcısı Şafak Müderrisgil, Kocaeli Şube Başkanı Ali Fuat Eyüboğlu ile çok sayıda ev hanımı katıldı.

Günlük yaşamda enerji tasarrufunun çok önemli olduğunu belirten Genel Başkan İbrahim Çağlar, "Evde bayanların özellikle enerji tasarrufu konusuna dikkat etmeleri gerekiyor. Bir hanede evdeki lambalar, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makineleri ile diger elektrikli ev aletleri gerektiği gibi kullanıldığı zaman yılda çeyrek altın değerinde kazanç elde ediliyor. Bunu ülke genellemesine vurduğunuz zaman ise yılda yaklaşık 4 milyar lira düzeyinde kayıp önleniyor. Hem evimiz hem de ülkemiz açısından enerji tasarrufuna dikkat etmeliyiz" dedi.

Ev hanımlarının birçoğunun enerji tasarrufu konusunda bilgisi olmasına rağmen bunları uygulamadığını söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Şafak Müderrisgil ise "Örneğin; birçok bayan odalarındaki birçok lambayı açık unutuyor. Bazıları bir fincan kahve içecekken su ısıtıcısını ağzına kadar doldurup bir fincan su alıyor. Gereksiz tüketimi ortadan kaldırdığımızda, kaybımız ortadan kalkmış oluyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber