Okul aile birlikleri, harcamasını yaptıkları bağışları ilan etmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2005 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bağışların okul aile birliklerince toplanıp, harcamasının yapıldığını belirterek, "Bağışların miktarı hakkında Bakanlığımızda bilgi bulunmamaktadır" dedi.

Çelik, DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan'ın "İkili eğitim yapan okullar ile bağış adı altında alınan paralara ilişkin" soru önergesini cevaplandırdı.

Bakan Çelik, 2005-2006 öğretim döneminde ikili eğitim yapan 8 bin 342 ilköğretim ve orta öğretim okulunda toplam 6 milyon 541 bin 268 öğrencinin öğrenim gördüğünü kaydetti.

Yardım Toplama Kanunu'na göre; yardımın isteğe bağlı olduğunu, kişi ve kuruluşların yardımda bulunmaya zorlanamayacağını ifade eden Çelik, geçen yıl yayınladıkları genelgeyle velilere bağışta bulunulması için hiçbir şekilde zorlama yapılmayacağını, bunları yapan idareciler hakkında yasal işlem yapılacağının duyurulduğunu anımsattı.

Okul aile birliklerinin gelirlerini; ayni ve nakdi bağış, okul bünyesindeki kantin, açık alan, salon ve benzeri yerlerin işletmelerinden sağladığını bildiren Çelik, harcamaların ise birliğin yönetim kurulu kararıyla, belgeye dayalı olarak yapıldığını belirtti.

Çelik, "Okul aile birlikleri, ilgili mevzuata göre tutulan gelir-gider kayıtlarını, üçer aylık aralıklarla velilerin görebileceği şekilde ilan panosunda ya da diğer iletişim araçları ile duyuruyor. Okul aile birliklerince bağış toplanmakta ve harcanmakta olup, bağışların miktarına ilişkin Bakanlığımızda bilgi bulunmamaktadır"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber