'Barış Otobüsü' Çanakkale'den yola çıkacak

SelamDer'in hazırladığı proje kapsamında, şehit yakınları ve terör örgütünün dağ kadrosunda akrabası olan aileleri taşıyan ''barış otobüsü'', Çanakkale'den Van'a gidecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2013 21:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Barış Otobüsü' Çanakkale'den yola çıkacak

Selam Anadolu Bilimsel Araştırmalar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SelamDer) tarafından hazırlanan proje kapsamında şehit yakınları ve terör örgütünün dağ kadrosunda akrabası olan aileleri taşıyan ''barış otobüsü'', 13 Mayıs'ta Çanakkale'den Van'a gidecek.

SelamDer Başkanı Galip İlhaner, yaptığı yazılı açıklamada, barış süreci için çalışacaklarını belirterek, yıllardır bu anı beklediklerini kaydetti.

İlhaner, Türkiye'nin dünyanın lideri olabilmesi için terör sorununu çözmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Türkiye, bu sorunu çözdüğünde Anadolu İmparatorluğu yolunda çok önemli bir adım atmış olacaktır. Orta Doğu'daki bütün Türk ve Kürtler aynı sınırlarda bir arada yaşayabilir. Biz de yılardır bunu savunuyoruz'' ifadesini kullandı.

İlhaner, ''Anadolu Barışı, Çözüm Sürecine Destek Barış Otobüsü'' ile 13 Mayıs'ta Çanakkale'den hareket edeceklerini, 26 Mayıs'ta Van'a ulaşmayı planladıklarını bildirdi.

Çözüm sürecinin sabote edilmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını aktaran İlhaner, şunları kaydetti:

''Çanakkale'den yola çıkacak otobüste yakını şehit olanlar ve yakını örgütün dağ kadrosunda bulunanlar olacak. Otobüs, 13 ilde mola verecek şekilde yoluna devam edecek. Son durak olan Van'da bir basın açıklamasıyla son bulacak. Barış otobüsü ile çözüm sürecini desteklemek ve kamuoyu oluşturmak istiyoruz. Çanakkale'den kalkacak otobüs sırasıyla Edirne, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Konya, Ankara, Samsun, Sivas, Adana, Malatya ve Erzurum ve Van'a gidecek.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber