Kendi kendini dönüştüren ilçe: Çekmeköy

İstanbul'da oksijenin en bol olduğu Çekmeköy'de şu sıralar art arda konut projeleri yükseliyor. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, metrekare fiyatları yüksek olduğu için imkanı olan vatandaşın kendi dönüşümünü kendisinin yaptığını söyledi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 21:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kendi kendini dönüştüren ilçe: Çekmeköy

İstanbul'da oksijenin en bol olduğu Çekmeköy'de şu sıralar art arda konut projeleri yükseliyor. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, metrekare fiyatları yüksek olduğu için imkanı olan vatandaşın kendi dönüşümünü kendisinin yaptığını söyledi

AKŞAMist'in bu haftaki konuğu Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz... 2009 seçimlerinde başkanlığı kazanan Poyraz, 4 yıldan bu yana yaptığı çalışmaları anlattı. İstanbul'da yeşilin en çok olduğu ilçeyi yöneten Poyraz, 2B arazilerinden kentsel dönüşüme, Eğitim Vadisi'nden Hayır Çarşısı'na, diş hastanesinden devlet hastanesine olan bütün projeleri AKŞAMist'e açıkladı. İşte Başkan Poyraz'ın o açıklamaları:

4 YILDA 40 BİN GÖÇ

ÇEKMEKÖY'ÜN yüzde 70'i yeşil alanlardan oluşuyor. Bu yeşil alanların tamamına yakını orman. Çekmeköy'ü devraldığımızda ne binamız ne de çalışanımız vardı. Personel sorununu hallettikten sonra belediye binamızı yaptık. Çok kaliteli bir binamız var. Binamızın 50 bin metrekarelik alanı yeşillerle donatıldı. Çekmeköy'ün 180 bin nüfusu var. 4 yıllık süre içinde 40 bin göç aldık. Bu rakam gitgide yükseliyor. Buraya gelen vatandaşlarımızın çoğu ya Beşiktaş, ya Kadıköy ya da Bakırköy'den geliyorlar. Yani belirli bir gelir seviyesinde olan insanlar. Burayı tercih etmelerinin nedeni ise Çekmeköy'ün yeşille donatılmış olması ve trafik sorununun olmaması. İstanbul'da trafik sorunu olmayan tek ilçe Çekmeköy. Burada 3-5 dakikada her yöne ulaşabiliyorsunuz. Çekmeköy'e yakında metro da geliyor.

2B'Yİ ÇÖZECEĞİZ

ÇEKMEKÖY'ün büyük çoğunluğu 2B arazilerinden oluşuyor. Böyle olunca da kentsel dönüşüm dediğimiz çalışmayı yapamıyoruz. Çünkü burada dönüşüm yapmamız için buraların ruhsatı ve tapusunun olması gerekiyor. Bunun için vatandaşlarla toplantılar yapıyoruz. Vatandaşın kafasında soru işaretleri var. Önemli bir mesafe kat ettik.

FİYATLAR YÜKSEK

ÇEKMEKÖY ilçemiz yeni konutlaşmanın olduğu bir ilçe. 4 belde belediyesinin birleşimiyle oluştu. İlçemizin büyük çoğunluğu 2B arazisinden oluştuğu için yüksek yapı neredeyse yok. Buranın dışında olan yerlerde ise riskli binalar var. Burada da vatandaş devreye giriyor. 4 yıllık süre içinde binin üzerinde binanın dönüşümü vatandaş tarafından yapıldı. Bunun nedeni de Çekmeköy'de metrekare fiyatlarının yüksek olması. İmkanı olan vatandaş kendisi yapıyor, olmayan da müteahhitler tarafından yaptırıyor. Belediyemizin en yoğun birimi ruhsat. İnşaat ruhsatları kısa sürede teslim ediliyor.

ÇEKMEKÖY Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Trafik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Şile yolu üzerinde yaptığı 3 köprülü kavşağın açılmasıyla, yüzde 98 çözüldü. 2015 yılında hizmete girmesi planlanan metro ile Çekmeköylüler İstanbul'la entegre olacak. İlçe merkezindeki alt yapı çalışmaları tamamlanırken Riva deresi ıslahı ile yepyeni bir proje başlatıldı. Proje ile Riva deresinin turizme açılması hedefleniyor.

Devlet ve vatandaş işbirliği ile 7 anaokulu, 3 Anadolu Lisesi ve 2 tane de ilkokul yaptırıldı. 3 yıl gibi kısa bir sürede Çekmeköy bir üniversiteye kavuştu. Parklar, sağlık ocakları, kültür merkezleri kazandırdığımız ilçemizde, kültürel alandaki faaliyetlerimizle, ilçe halkının sosyal hayatının da ilçenin gelişimine paralel büyümesini hedefliyoruz. Çekmeköy'de vatandaşların bedava faydalanabileceği bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yaptırıyoruz. Binanın yapımını tamamlayarak Sağlık Bakanlığı'na devrettik. Çok yakında 20 farklı branşla hizmet vermeye başlayacak. Devlet hastanesi özelliğinde olacak merkezde sosyal güvencesi olan vatandaşlar ücretsiz yararlanacak.

SIRADA HASTANE VAR

Çekmeköy'ün bir diğer ihtiyacı da hastane. Çekmeköy'de çok yakında 170 yataklı bir devlet hastanesi yaptırıyoruz. Bir de Hayır Projesi adı altında çarşı yaptırıyoruz. Vatandaşlarımız, alışveriş yapabilecekler.

Spor aktiviteleriyle anılıyoruz

Belediye Başkanı Ahmet Poyraz şunları söyledi: Çekmeköy'ün en büyük zenginliği yeşil doğası. İstanbul'da başka hiçbir ilçenin sahip olmadığı bu güzelliklerden sadece ilçe halkı değil tüm İstanbullular'ın yararlanmasını istiyoruz. Bu nedenle, gençleri spora yönlendirmek istiyoruz. Dağ bisikleti, patika koşusu, ultra maraton, motokros alanlarında yapılan doğa sporlarını bu yıl gece koşusu, duatlon, çamur yarışlarını da ekledik.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber