Çanakkale boğaz köprüsü uluslararası ölçekte bir proje

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Arzu Başaran Uysal, Çanakkale'ye yapılacak boğaz köprüsünün uluslararası ölçekte düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2013 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çanakkale boğaz köprüsü uluslararası ölçekte bir proje

uluslararası ölçekte düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Uysal, "Uluslararası ölçekte, Avrupa kıtasından Asya'ya, güneye inen karayolunu tamamlamak üzere düşünülmüş bir proje. İstanbullular rahat gelip gitsin, Çanakkaleliler karşıya geçsin diye düşünülen bir şey değil. Yoksa 100 bin kişi hepimiz her gün geçsek köprüden yine de maliyetini çıkaramayız.

Taşımacılıkta denizleri yeterince kullanmıyoruz örneğin. Onun dışında doğal hayatı ve sit alanlarını dikkate alarak yapılacak bir köprü de konuşulduğu kadar zarar verici olmayacaktır. Zaten oraya esas zarar veren şey o noktaya kadar gelen karayolları. Karayolu yapmak doğayı daha çok tahrip eder. Bölgenin gelişmesi açısından bir dinamik getirir elbette, böyle bir gelişmeyi isteyip istememek ayrı bir tartışma konusu. Köprü projesi için Kilitbahir ve Çimenlik Kalesi arasının değil Gelibolu-Lapseki hattının uygun olduğu önerilmişti örneğin. Şu an da güzergah o şekilde belirlendi diye biliyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber