Bakan Aksu polis maaşlarını iyileştirme sinyali verdi

Haber Giriş : 31 Aralık 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İÇİŞLERİ Bakanı Abdülkadir Aksu, polis teşkilatı mensuplarına yeni yılda zam müjdesi verdi. Polis maaşında iyileştirme sinyali veren Aksu, ?2006 yılında güzel şeyler olacak? dedi.

Aksu, Tercüman'a polisin yüzünü güldürecek açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanlığı'ndaki makamında görüştüğümüz Aksu, ?Polisin özlük haklarıyla ilgili bir düzenlemeniz olacak mı?? sorusuna, şu karşılığı verdi:

?Bu çok önemli. Bu makama oturduğum günden beri hep bunu düşünüyorum. Hemen hazırlıklarımızı yaptık. Maliye Bakanlığımız ve Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanlığımız arasında bu görüşmelerimiz devam ediyor. Tabii ki, ülkenin şartları ve bütçe durumuna göre... Umut ediyorum ki, güzel şeyler olacak. Bu kadarını söyleyeyim. 2006'da inşallah güzel şeyler olacak.?

Aksu, polisin aldığı fazla mesailerle ilgili olarak bir düzenleme yapılıp yapılmadığına ilişkin bir soru üzerine de, ?Evet, fazla mesailerle ilgili çalışmalarımız da var tabii ki...? karşılığını verdi.

Yargıya güven

Aksu, Hakkari ve ilçelerinde son dönemde meydana gelen patlamalar ve olaylarla ilgili olarak çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Bu konuda İçişleri Bakanlığı'ndan bir heyetin de bölgede inceleme ve araştırma yaptığını hatırlatan Aksu, şunları söyledi:

?Herkesin yargıya güvenmesi lazım. Olay olduğu andan itibaren savcının, yâni yargının gözetimindedir. Elbette ki güvenlik güçlerimiz, polisimiz, jandarmamız da yardımcı oldu. Ancak, birtakım çevreler, birtakım kişiler, o andan itibaren bir şeyler söylediler. Bizim çıkıp, yargılama henüz hazırlık safhasında iken, ?Şu yaptı, bu yaptı' dememiz çok büyük bir yanlışlık olur. Son zamanlarda çok kullanılan bir yönlendirme bu. Çok yanlış.

Hakkari Raporu

Yargı bağımsızlığına hepimizin saygı duyması lazım. Anayasa'nın ilgili maddesi çok açıktır. Hiçbir makam yargıyı yönlendiremez. Onun için biz bu hassasiyeti gösteriyoruz.

Ben bölgeye önce Emniyet Genel Müdürümüze talimat vermiştim, ?Oradaki patlamalardan sonra Hakkari'yi masaya yatıralım' diye... Arkadaşlarımız gitsinler, incelesinler, araştırsınlar ne var ne yok, neler oluyor diye...

Bu maksatla bir daire başkanlığının başkanlığında, emniyet müdürü seviyesinde beş arkadaş oraya gidip inceleme yaptı. Onlar savcılarla, insanlarla, güvenlik güçleriyle görüştüler, raporlarını hazırlıyorlar.?

Aksu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçeklerin ortaya çıkması konusunda daha önce yaptığı açıklamayı da hatırlatarak, ?Sayın Başbakan başta olmak üzere hükümet, bu konuda olayın soruşturulması ve gerçeklerin ortaya çıkması konusunda irade sergilemiştir. Gereken yapılacaktır? dedi.

?Çip'li pasaportlar

İçişleri Bakanı Aksu, pasaportların yenilenmesi konusundaki çalışmaların son safhaya geldiğini de belirterek şöyle devam eti:

?AB standartlarına uygun pasaportlar yapacağız. Darphane, Maliye Bakanlığımız basacak. Onların içine yerleşecek çipler var. Bu çiplerin pasaport sahiplerinin kişisel bilgileri var. Bütün Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'nin kullandığı bir çip modeli bu. Şimdilik bu pasaportun kart şeklinde olup olmayacağını belirlemedik. 2006 yılı içinde bu işe başlayacağız...?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber