Altında kan kaybı devam edecek

İsviçreli Credit Suisse Group AG, bu yıl Ocak'tan bu yana yüzde 17 değer kaybetmiş olan altının, enflasyonun hızlanmaması ve küresel ekonomik risklerin azalmasıyla 1 yıl içinde yüzde 20 değer kaybedeceğini söyledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Mayıs 2013 08:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Altında kan kaybı devam edecek

Bankanın emtia araştırmaları müdürü Ric Deverell, altının ons fiyatının 1 yıl içinde 1,100 dolara, 5 yıl içinde de 1,000 dolara gerileyeceğini öngördü. Credit Suisse'teki kariyerine 2010'da başlamadan önce 10 yıl Avustralya Merkez Bankası'nda çalışmış olan Deverell, altındaki düşük fiyatların merkez bankalarına cazip gelmeyeceğini söyledi.Altının sert düşüş kaydedeceği tahmininde bulunan Deverell, servet korumak için altın alma ihtiyacının azaldığını ve 1 ila 3 yıllık enflasyon olasılığının da ciddi oranda düştüğünü belirtti.

BOĞA PİYASASI

Merkez banalarının öngörülmedik boyutlarda para basmaya devam etmesine rağmen yatırımcılar, dünyanın geleneksel tasarruf aracı olan altına inançlarını yitiriyor. Külçe altın, fiyatların 7 katına çıktığı 12 yıllık boğa piyasasının ardından geçtiğimiz ay ayı piyasasına girdi.

Merkez alım yapabilir

Deverell, ''Merkez bankaları geçen yıl 534.6 ton ile 1964 yılından bu yana en fazla altın alımını gerçekleştirdi ve Dünya Altın Konseyi tahminine göre, merkez bankaları 2013 yılında 550 ton daha altın alabilir.' şeklinde değerlendirmede bulundu.

Soros satışa geçmişti

George Soros, ünlü altın yatırımcısı John Paulson ilk çeyrekte 165 milyon dolar kaybeden varlıklarını korurken, Northern Trust Corp. ve BlackRock Inc. gibi altının geçtiğimiz ay ayı piyasasına girmesinden önce altın destekli ETF varlıklarını azaltanlardan oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber