Muşlu kız öğrenciler Türkiye şampiyonu oldu

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile gerçekleştirilen, 'Bu Benim Eserim' proje yarışmasının finalinde Muşlu kızlar biyoloji alanında 'Organik Uzageliş' projesi ile Türkiye birincisi oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2013 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muşlu kız öğrenciler Türkiye şampiyonu oldu

Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklara sahip çıkmak, bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri artırarak yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması'nın final sergisi, 7- 9 Mayıs tarihleri arasında Ankara Altınpark ANFA Fuar Salonu'nda yapıldı. 'Bu Benim Eserim' yarışmasına 'Organik Uzageliş' projesi ile katılan Muş'un Hasköy İlçesi'ndeki Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri Merve Akyol ve Nursima Akçil, önce il genelinde, sonra bölge ve ardından finalde birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Hasköy Yunus Emre Ortaokulu'nda Fen Bilgisi ve öğrencilerin proje öğretmeni olan Buket Erdoğan, öğrencileri ile gurur duyduğunu söyledi. Muş'a ilk kez böyle bir başarı kazandırdıkları vurgulayan Erdoğan, "Öğrencilerden Merve Akyol, annesinin çiçeklere çay döktüğünü görmüş. Bundan yola çıkarak elementleri araştırdık. Magnezyum oranının en fazla kuşburnu çayında, çinko oranının ise siyah çayda olduğunu bulduk. Üç tane aynı boyda mor kadife çiçeğini saksıya diktik. İki hafta boyunca birine sadece siyah çay, birine kuşburnu ve birine de su verdik. Sonuç olarak kuşburnu verdiğimiz bitkinin yaprak genişliği diğerlerine oranla 1.2 santim arttı. Siyah çay ile yetiştirdiğimiz bitkinin boyu ise diğerlerine oranla 6 santim daha fazla uzadı. Bu proje ile yarışmaya katılarak yüzlerce eseri geride bırakıp biyoloji bölümünde Türkiye birincisi olduk. Muş'a ilk kez TUBİTAK ödülü kazandırdık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber