Ahmet Gündoğdu'ya hapis cezası istendi

Çözüm sürecine karşı çıkanları "Çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama bazı insanlar anlamıyor.” ifadesiyle aşağılayan Ahmet Gündoğdu için suç duyurusunda bulunuldu ve hapis cezası talep edildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mayıs 2013 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ahmet Gündoğdu'ya hapis cezası istendi

Ahmet Gündoğdu “Dün Ardahan yolunda çobanla konuştum benim ve hayvanlarımın bile yüzü gülüyor. Nasıl diye sorduğumda yaylaya çıkacaklar. Çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama bazı insanlar anlamıyor.” ifadesini kullanmıştı.

*'Ben gerçekten böyle bir şey söyledim mi?'

*Memur Sen Başkanından uygunsuz üslup

Avukatı aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığına başvuran Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail Koncuk, insani bir vasıf olan anlama ve idrak etme yeteneğinin sürece karşı çıkanlarda olmadığı anlamına gelen hayvan benzetmesinden dolayı, Gündoğdu'ya üç aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Başvuru dilekçesinde, Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri şu şekilde belirtildi:

Türk Ceza Kanununun 125. maddesi;

“(1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.

(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.

(4) Ceza, hakaretin alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır."

Yine mağdurun belirlenmesi başlıklı 126. Maddesinde; “Hakaret suçunun işlenmesinde mağdurun ismi açıkça belirtilmemiş veya isnat üstü kapalı geçiştirilmiş olsa bile, eğer niteliğinde ve mağdurun şahsına yönelik bulunduğunda duraksamayacak bir durum varsa, hem ismi belirtilmiş ve hem de hakaret açıklanmış sayılır." hükümleri yukarıda açıklanan fiilleri cezalandırmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber