Ödemiş'te ipekböceği koza alımları başladı

Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi, Ödemiş Belediyesi ve Bursa Koza Birlik işbirliği ile 4 yıldır yürütülen Geleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesi'nde, 2013 yılı üretim sezonu hasadı başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ödemiş'te ipekböceği koza alımları başladı

Bu üretim sezonunda Ödemiş ve çevresinden 105 üreticiye ücretsiz olarak 303 kutu ipekböceği larvası dağıtıldı. Üreticiler yaklaşık kırk günlük gelişme evrelerini tamamlayan ipekböceği yaş koza hasadına başladılar.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da, üreticilerin kozalarını teslim almak üzere Bursa Koza Birlik yetkilileri, Birgi'de toplama merkezi oluşturdu. Ödemiş ve çevresindeki kozaların tamamı toplandıktan sonra Bursa koza Birlik tarafından alınan yaş koza bedelleri kilogram fiyatı 24,5 TL'den üreticilere ödenecek. Bu yıl bölgede yaş koza üretiminin 10 tonu aşması bekleniyor.

İpekböceği larva dağıtımı ve böceklerin kontrolleri ile yakından ilgilenen Bura Koza Birlik yetkilisi Durmuş Yılmaz, Ödemiş'te ipekböceği üretimindeki verimliliğin giderek artış gösterdiğini ve daha profesyonel üretim yapıldığını belirtti. İpekböcekçiliği yapılan ülkeler arasında Türkiye'nin en çok destekleme katkısı veren ve kg fiyatının en yüksek olduğu ülke olduğunu ekledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber