Avcı: Katılımları engellemek için müdürleri uyardık

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ilk, orta okullar ve liselerden sokak gösterilerine katılımı engellemeleri için il-ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürlerini uyardıklarını doğruladı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Haziran 2013 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avcı: Katılımları engellemek için müdürleri uyardık

Avcı, “Şiddet içermeyen barışçı türden bile olsa gösterilere yönlendirmemeleri konusunda ilgilileri uyardık. Çünkü şiddet ne zaman başlıyor bunu her zaman kestirmek mümkün olamıyor” dedi. TBMM Genel Kurulu'nda CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Ankara Milli Eğitim Müdürü'nün ilçe müdürleriyle toplantı yapıp son günlerde okullara devamsızlık yapanların takip edilmesi konusunda talimat verdiğini belirterek, öğrencilerin fişlendiği iddiasını gündeme getirdi. Avcı ise şunları söyledi:

DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRDIK

“Sadece okul yöneticilerimizi, değil velilerimizi de siyasetçilerimizi de bu konularda duyarlı olmaya çağırdık. İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerinin şiddet içermeyen barışçı gösterilere bile mümkünse yönlendirmemelerini, çünkü o çocukların o yaşlarda kendilerini koruyamama ihtimali olduğunu söylemiştim. İl milli eğitim müdürlerimize de, evet, 'Çocuklarımızı sokak gösterilerinden uzak tutmaları için gerekli telkinleri yapın' diye uyardık. Son günlerin özel atmosferi nedeniyle ayrıca şifai olarak ilgililerimizi uyardık.

CEZALANDIRMA OLMAZ

Ankara il müdürümüz ilçe müdürleriyle toplantı yapmışsa doğru bir şey yapmış. Onlar da inşallah okul müdürleriyle paylaşmışlardır. Katılan öğrencilere herhangi bir yaptırımı yok. Cezalandırma amaçlı bir toplantı olmaz zaten. Şiddet içermeyen türden bile olsa, çünkü şiddet ne zaman başlıyor bunu her zaman kestirmek mümkün olmayacağı için ve gösterilerin de büyük kısmı güneş battıktan sonra sokak aralarında yapıldığı için çocukların, gençlerin bu gösterilerden uzak durmaları konusunda bir kere daha velilerimizi, öğretmenlerimizi ve güvenlik güçlerimizi de daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum.”

Meclis'te 'Gezi Parkı' tepkileri

MUHALEFET, Gezi Parkı protestolarına karşı hükümetin tavrını Meclis'te yaptığı basın toplantıları ve yazılı açıklamalarla eleştirdi:

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan: Terörle mücadele polislerinin o küçücük liseli çocukların iki gündür okula gelip gelmediklerini takip edip fişledikleri söyleniyor. Hoyratça sattığınız bu topraklarda sokaktaki insanlar sizi artık lüzumsuz ampul olarak görüyorlar.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi: Hükümete düşen görev özgürlük talebini merkeze alarak bir demokratikleşme programını ortaya koymak ve yasaları TBMM'den geçirmektir.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan: Tencere tava, kafa yine aynı kafa. Demokrasi trenini harekete geçirmezseniz içinde yaşadığımız tepkiler katlanarak büyüyecektir.

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek: Başbakan'a sesleniyorum: Bu dışladığın ve ötekileştirdiğiniz vatandaşlarımız çok bunalmışlardır. Toplum artık patlama noktasındadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber