Rüşvetçi yakalattı, sanık oldu

Haber Giriş : 28 Ocak 2006 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da internet kafe çalıştıran 25 yaşındaki Mehmet İncedal, elektrik sayacını kapatmamak için kendisinden 170 YTL rüşvet aldığını iddia ettiği taşeron şirket görevlisi 34 yaşındaki Bayram Kılıç'ı gizli kamerayla görüntüledi, verdiği parayı geri aldıktan sonra polise ihbar etti. Yakalanıp tutuklanan rüşvetçi görevli Kılıç'la birlikte rüşveti veren İncedal hakkında da dava açıldı.

Çakmak Caddesi'nde internet kafe çalıştıran Mehmet İncedal'ın babası Ahmet İncedal, üzerine kayıtlı olan işyerinin elektriğini kapattırmak için Tedaş'a başvurdu. Tedaş'ın elektrik açma ve kapama işlerinin müteahhitliğini yapan taşeron MARSAŞ A.Ş.'de görevli Bayram Kılıç, iddiaya göre, 5 Ocak 2006'da internet kafe sahibi Mehmet İncedal'dan 30 YTL rüşvet alarak sayacı kapatmadı. Görevli Kılıç, daha sonra, birkaç kez daha sayacı kapatmama karşılığında 30 ve 40'ar YTL olmak üzere toplam 170 YTL rüşvet aldı.

Kılıç'ın rüşvet istemeye devam etmesi üzerine İncedal, yanında çalışan 22 yaşındaki Ömer Sakallı ile birlikte şirket görevlisine gizli kamera ile tuzak kurdu. Masanın üzerindeki zaman saatinin içine monte edilen bilgisayar kamerasıyla işyerine gelip 50 YTL rüşvet daha aldığı iddia edilen Kılıç, saniye saniye görüntülendi.
İncedal, rüşvet alan Kılıç'a kendisini kameraya kaydettiklerini, aldığı parayı iade etmesini aksi taktirde polise şikayette bulunacağını söyledi. Bunun üzerine Kılıç, aldığı öne sürülen toplam 170 YTL'yi geri verdi. İncedal, daha sonra rüşvet görüntülerini CD'ye kopyalayarak polise teslim etti.

Polis tarafından gözaltına alınan Kılıç, yasal işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Kılıç, tutuklandığı nöbetçi mahkemede suçlamayı kabul etmedi. Rüşvet tuzağına düşürülüp kendisinden şantajla para istendiğini öne süren Kılıç, ?İşyeri sahibi elektriği kapatmamam için ısrar etti. Ben de kendisine süre verdim. Bir sonraki gidişimde ise beni kameraya aldığını söyleyip benden 5 bin YTL vermemi istedi. Aksi taktirde görüntüleri polise vereceğini söyledi. Rüşvet almadım. Şantaja kurban gittim'' dedi, tutuklandı.

DAVA AÇILDI
Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ertepe, rüşvet soruşturmasını tamamlayarak dava açtı. Savcı Ertepe, Kılıç hakkında ?rüşvet' almak, İncedal hakkında ise ?rüşvet' vermek, İncedal'ın çalışanı Sakallı hakkında ise ?rüşvet suçuna iştirak'ten Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Savcı Ertepe iddianamesinde, 20 Şubat 2006'da yargılanmaya başlanacak sanıklardan Kılıç hakkında 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istedi. Diğer 2 tutuksuz sanığın ise rüşvet verdikten sonra etkin pişmanlık duyarak olayı polise bildirdikleri için cezalandırılamayacaklarını öne süren Savcı Ertepe, takdirin mahkemede olduğunu belirtti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber