Dedeler arasında başlayan husumet mezar taşıttı

Adapazarı'nda miras yüzünden çıkan husumet nedeniyle, 15 yıl önce vefat eden anne ile kızın mezarları, yakınlarınca Akyazı İlçesi'ne nakledildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Haziran 2013 21:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dedeler arasında başlayan husumet mezar taşıttı

Mahkemelere intikal eden husumet sürerken 1992 yılında Sefaniye Bezirgan 62 yaşındayken, 1998 yılında da kızı Kader Bezirgan 33 yaşındayken hastalıktan vefat etti. Anne ve kız Adapazarı Erenler Mezarlığı'nda Bezirgan ailenin tüm diğer fertlerinin bulunduğu yerde toprağa verildi.

Ancak aile arasında kardeş çocukları ve torunlar arasındaki husumet devam edince Sefaniye Bezirgan'ın kızları Macide Taşcı (56) Aysel Ayvaz (52), Sefaniye Bezirgan ve Kader Bezirgan'ın mezarlarını Akyazı ilçe mezarlığında bulunan babaları Kadir Bezirgan'ın yanına nakletmeye karar verdiler.

Daha önce de bazı aile fertlerinin mezarlarını da naklettirildiği anlaşılan iki kızkardeş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne başvurdu.

Mezarlıklar Müdürlüğü '5 yıldan önce defnedilen kişilerin mezarlarının taşınması için adli izin gerekmez' yönündeki yönetmelik gereği ailenin taleplerini yerine getirdi ve bugün Erenler Mezarlığı'nda yıllar önce ölen anne ve kızın mezarları açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından mezarların açılması sırasında Macide Taşcı ve kız kardeşi Aysel Ayvacı ile torunu Erol Bezirgan da hazır bulundu. İki kız kardeş anne ve 33 yaşındayken ölen kardeşlerinin çıkartılması sırasında dualar okudu. Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonrasında kemikler beyaz çarşafa konulduktan sonra cenaze nakil aracıyla yeniden defnedilmek üzere Akyazı ilçesine götürüldü.

BÖYLE OLMASINI İSTEMEZDİ

İşler tamamlandıktan sonra konuşan Aysel Ayvaz Böyle olmasını hiç istemezdik. Artık bugünden sonra mezarlarımızın bile yan yana olmasını istemiyoruz. Biliyorum ki ablam ve annem sağ olsalardı aynısını yaparlardı' dedi. Torun Erol Bezirgan ise ailelerinde yaşanan husumetin ne boyutlarda olduğunun mezarlarını taşımalarıyla ortada olduğunu söyleyerek 'Bundan öte ne varki. Ölülerimizin ahirette bile onlarla yan yana olmasını istemiyoruz.' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber