Vali Aksoy: Dalgalı ve akıntılı havalarda denize girmeyin

SAMSUN Valisi Hüseyin Aksoy, artan boğulma vakalarına dikkat çekerek, vatandaşların dalgalı ve akıntılı günlerde denize girmemelerini istedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Temmuz 2013 22:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Aksoy: Dalgalı ve akıntılı havalarda denize girmeyin

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, artan boğulma vakalarına dikkat çekerek, vatandaşların dalgalı ve akıntılı günlerde denize girmemelerini istedi. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, katıldığı bir programda, özellikle son 1 ayda yaşanan boğulma vakaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Samsun'da ve ülkenin Karadeniz'e kıyısı olan kentlerinde bazı üzücü olaylar yaşadıklarını belirten Vali Hüseyin Aksoy, şu uyarılarda bulundu:

ÜÇ GÜNDE 5 ÖLÜ, 1 KAYIP

"Denizin hareketlenmesinden dolayı maalesef boğulma olayları ile karşı karşıya kaldık. Bu konuda sezon öncesinde geçtiğimiz yıllardan beri üzerinde büyük bir hassasiyetle durduğumuz ve belirli bir çalışma komisyonu oluşturularak önlemler aldığımız bu alanda özellikle 28 ve 30 Haziran tarihleri arasında 22 olayda 26 vatandaşımız bu olaylardan, deniz hareketliliğinden etkilenmiş, boğulma riski ile karşı karşıya kalmıştır. Bunlardan 5 tanesi yaşamını yitirmiş ve maalesef de 1 tanesi için de şu anda denizde arama kurtarma faaliyetlerimiz devam etmektedir. Diğer vatandaşlarımız da Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığımız, Büyükşehir İtfaiye Müdürlüğümüz, Deniz Polisimiz ve ilgili kurumların katkıları ile hastanelere kavuşturulmuş, orada sağlıklı bir şekle dönüşmesi noktasında gayretler devam etmektedir."

Özellikle denizin dalgalı olduğu ve akıntının yoğun olduğu saatlerde, günlerde, vatandaşların daha duyarlı, daha hassas olmalarını beklediklerini ifade eden Vali Aksoy, "Zaman zaman uyarmalarımıza rağmen yine denize girmeye devam edenler oluyor. Bu bakımdan bu tür uyarılara vatandaşlarımızın büyük bir titizlikle uyması, bu tür üzüntülü sonuçlara ulaşmamamız açısından büyük önem taşıyor. Karadeniz'de dip kayması ve kıyı akıntısı gibi farklı adlarla adlandırılan, denizin dalgalı olduğu, havanın bozuk olduğu zamanlarda çok ciddi tehlikeler yaratan bu deniz akıntıları konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı, daha hassas olmalarını ve uyarılara kulak vermelerini kendilerinden bekliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber