Öğretmenler kartzede

Haber Giriş : 02 Şubat 2006 06:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kredi kartı borcu nedeniyle binlerce öğretmenin maaşına haciz konulduğunu ve hergün bankalarca arandığını açıklayan Eğitim Bir Sen, hazırladığı raporda, "Öğretmen Şili ve Tunus'ta bile daha iyi durumda. Bu maaşla geçinilmiyor" dedi

Eğitim Bir Sen'in 10 bin öğretmen üzerinde yaptığı araştırmaya göre, öğretmenlerin yüzde 70'i kredi kartı batağında, yüzde 8.8'i geçim sıkıntısı yüzünden hiç gazete okumuyor, yüzde 68'i iki ayda bir sinemaya gidi-yor. Yüzde 43'ü mesleğe girdiğine pişman olan öğretmenlerin yüzde 64.3'ü çocuğunun öğretmen olmasını istemiyor.

Rapora dönüştürülen araştırmanın çarpıcı sonuçlarından biri ise öğretmenlerin, aldıkları maaşın üçte ikisini ev kirasına veriyor olması. Geçinemeyince kredi kartına yüklenen binlerce öğretmenin maaşına haciz konduğu belirtilen raporda, 1970'li yıllarda öğretmenlerin emekli ikramiyeleriyle ev alabildikleri ancak bugün bu paranın ancak 25-30 bin YTL olduğu, bu paranın ancak peşinatı karşılayabildiği vurgulandı.

GELECEĞİ ÖĞRETMEN İNŞA EDER

Eğitim-Bir Sen 2 No.'lu Mali Şube Sekreteri ve 21 yıllık öğretmen Cevdet Tamer, öğretmenlerinin her gün değişik bankalardan kredi kartı borcu yüzünden telefonla arandığını, birçok arkadaşının maaşına haciz konduğunu söylüyor. Kendisinin de ay sonunu zor getiren eğitimcilerden olduğunu ifade eden Cevdet Tamer, "Türkiye'de öğretmen maaşları Şili ve Tunus'un bile gerisinde. Yetkililerimiz her fırsatta 'Geleceğimizi inşa eden öğretmenlerimiz' söylemini kullanır. Artık bu söylemin hakkının verilmesini istiyoruz" diyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber