12 Temmuz 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2013 00:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Eski Meclis başkanlarından Kemal Güven için TBMM'de tören düzenlenecek. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Güven için Meclis'te yapılacak merasime, cenaze namazına ve Devlet Mezarlığı'ndaki defin merasimine katılacak.

- Çiçek, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in, Pursaklar'da çocuklar, engelliler, yaşlılar, şehit yakınları ve gaziler için verdiği iftar programında yer alacak. (TBMM/Ankara/11.15/13.00/Ankara/20.27)

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl Havaalanı'nın açılışını yapacak, valiliği ziyaret edecek ve Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde düzenlenen iftara katılacak. Açılış töreninde, Bakanlar Egemen Bağış, Mehdi Eker, Cevdet Yılmaz, Veysel Eroğlu ve Binali Yıldırım da yer alacak. (Bingöl/16.30/18.30/19.53)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hırka-i Şerif açılışına ve Yozgat'ta iftara katılacak. (İstanbul/10.00/Yozgat)

2- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, günübirlik ziyarette bulunacak İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile bir araya gelecek, merhum Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu'nun ailesini kabul edecek. (Ankara)

3- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Sanayi Odasının iftarına katılacak. (Ankara/20.27)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sanayi odasını, ticaret borsasını ve ticaret odasını ziyaret edecek. (Kayseri/15.00/16.00/17.00)

5- TBMM Genel Kurulu'nda, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek. (TBMM/15.00)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (Ankara/14.00)

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Bahçelievler'de iftar programına katılacak. (İstanbul/20.00)

8- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, başına isabet eden biber gazı kapsülü sonucu ağır yaralanan Mustafa Ali Tombul'u ve ailesini Taksim İlkyardım Hastanesinde ziyaret edecek. (İstanbul/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından hükümet kurma çalışmaları ve Müslüman Kardeşler'in ileri gelenlerinin tutuklanmasına yönelik gelişmeler takip edilecek.

- Muhammed Mursi destekçileri, ''darbe karşıtı milyonluk cuma gösterisi'' yapacak. Devrim Gençleri Birliği devrimin ve faaliyetlerinin sürdüğünün vurgulanması için Tahrir Meydanı'nda iftar verecek. (Kahire/İskenderiye)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor. (Şam/Halep/Beyrut)

3- İstiklal Partisinin hükümetten ayrılmasının ardından Fas'taki hükümet krizi takip ediliyor. (Rabat)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik kurumu, haziran ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak. (Ankara/10.00)

SPOR

1- Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Asbaşkanı ve FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı, Fransa ile Uruguay takımları arasında 13 Temmuz Cumartesi günü oynanacak FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası finali öncesi Ritz Carlton Oteli'nde, ortak basın toplantısı düzenleyecek. (İstanbul/10.00)

2- FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası finalinde mücadele edecek Fransa ve Uruguay takımlarının teknik direktörleri ile takım kaptanlarının katılacağı final öncesi ortak basın toplantısı, Ritz Carlton Oteli'nde yapılacak. (İstanbul/11.00)

3- Ümit Milli Kız Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final maçında Yeni Yaşar Doğu Spor Salonu'nda Slovakya ile karşılaşacak. (Samsun/20.45)

4- Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı, Estonya'da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda B Grubu'ndaki üçüncü maçında Ukrayna ile karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber