Üsküdar'da doğalgaz borusu patladı!

Üsküdar'da metro çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı.

Haber Giriş : 12 Temmuz 2013 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üsküdar'da doğalgaz borusu patladı!

Büyük bir gürültüyle çevreye doğalgaz yayıldı. Olay yerine itfaiye ve İGDAŞ ekipleri sevkedilirken çevrede büyük panik yaşadı.

Üsküdar Nuh Kuyusu Caddesi'nde metro çalışması kapsamında kazı yapan ekipler, saat 09.30 sıralarında doğalgaz ana dağıtım borusunu patlattı. Büyük bir gürültüyle çevreye doğalgaz yayılırken çevrede panik yaşandı. O sırada yoldan geçmekte olanlar hızla uzaklaştı. Olay yerine gelen İGDAŞ ekipleri, gazı kesmek için çalışma başlattı. İtfaiyede çevrede önlem aldı. Bu arada polis ekipleri de caddeye çıkan yolları trafiğe kapattı. Gazın kesilmesi için çalışmalar sürüyor


Gaz pazlamasında maskeli önlem

Üsküdar'da metro çalışmaları sırasında patlayan doğalgaz ana borusu halen kapatılamadı. Borudan çıkan yoğun gaz nedeniyle çevredeki esnaf ve vatandaşlar maske kullanmaya başladı.

Nuh Kuyusu Caddesi üzerinde saat 09.00 sıralarında iş makinesi tarafından patlatılan doğalgaz borusu, tüm çabalara rağmen kapatılamadı. Yoğun gaz akışı çevredeki esnaf ve vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Zehirlenme tehlikesi olduğunu belirten bazı esnafın gaz maskesi taktığı görüldü. Yolların kapatılması nedeniyle belediye otobüsleri de yolcularını indirmek zorunda kaldı. Otobüslerden indirilen yolcular, gazdan etkilenmemek için koşarak uzaklaştı.

Bu arada, ana vanaya ulaşılamaması nedeniyle gazın kesilemediği öğrenildi. Yaklaşık 2 saattir süren çalışmalar da sonuç vermedi. Borudan çıkan gaz akışı yoğun şekilde devam ediyor.


İGDAŞ'TAN AÇIKLAMA

Üsküdar'da, alt yapı çalışması yapılırken doğalgaz hattında meydana gelen hasarla ilgili İGDAŞ'dan açıklama geldi. Açıklamada, gazın kesildiği ancak hattın ana hat olması nedeniyle gazın tamamen boşaltılmasının uzun sürdüğü belirtildi.

İGDAŞ, Üsküdar'da doğalgaz hattında oluşan hasarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üsküdar Altunizade Mahallesi Nuhkuyu Caddesi ve Gazi Caddesi kesişiminde bir firmanın yaptığı altyapı çalışması esnasında doğalgaz ana dağıtım hattına zarar verilmiştir.

187 Doğalgaz Acil Hattı'na gelen ihbar üzerine İGDAŞ ekipleri derhal olaya müdahale etmiş ve gaz akışını kesmiştir. Ancak zarar verilen doğalgaz dağıtım hattının ana hat olması dolayısıyla yüksek basınçlı gaz çıkışı söz konusu olmuştur. Boruların içerisinde kalan gazın kontrollü şekilde boşaltılması işleminin tamamlanmasından sonra gaz akışı tamamen kesilmiştir.”

DHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber