5 kez ceza alan sosyal hizmet kuruluşları kapatılacak

Sosyal hizmet kuruluşlarına 1 yıl içinde 5 defa idari para cezası uygulanırsa, aile ve sosyal politikalar bakanlığı tarafından kapatılacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2013 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 kez ceza alan sosyal hizmet kuruluşları kapatılacak

Gerçek kişi veya özel hukuk tüzel kişilerine ait sosyal hizmet kuruluşunda yapılan kontrol ve denetim sonucunda, bu kuruluşların açılışına, çalışma şartlarına, yönetimine, hizmetin etkin sunumuna ilişkin olarak yönetmelikle belirlenen koşullara göre eksiklik... veya aykırılığın tespiti halinde, il müdürü tarafından 16 yaşından büyükler için her yıl belirlenen aylık net asgari ücret tutarının 10 katından 50 katına kadar idari para cezası verilecek. Kuruluşa, 1 yıl içinde 5 defa idari para cezası uygulanırsa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kapatılacak.

Kanun kapsamında gerçek kişi veya özel hukuk tüzel kişilerince açılan sosyal hizmet kuruluşlarında hizmet verilen kişilere yönelik tehdit veya baskı ya da özgürlüğün keyfi engellenmesini de içeren, fiziksel, cinsel, tıbbi, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar veren her türlü tutum ve davranışın gerçekleşmesi halinde bu tutum ve davranışların engellenmesine yönelik gerekli tedbirleri almayan kurucu veya sorumlu müdüre, dört yüz günden az olmamak üzere adli para cezası verilecek.

Sosyal hizmet kuruluşları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından şu hususlardan birinin tespit edilmesi halinde kapatılacak:

-Kurucu veya sorumlu müdürün kuruluşta hizmet verilen kişilere yönelik tehdit veya baskı ya da özgürlüğün keyfi engellenmesini de içeren, fiziksel, cinsel, tıbbi, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar veren eylemlerden dolayı cezalandırılmasına karar verilmiş olması.

-Kurucu veya sorumlu müdürün birinci fıkra hükümleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmiş olması.

-Kuruluşun açılış izin onayı olmadan hizmete başlaması.

-Kuruluşun izinsiz olarak nakil veya devir işleminin yapılması.

-Kuruluşun açılış işlemleri esnasındaki ibraz edilen belge ve beyanların gerçeği yansıtmadığının sonradan ortaya çıkması.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber