Günlükten çıkan dram davasında savcı 'yeterli delil yoktur' dedi

YANINDA çalıştığı adamın yıllarca tacizine uğrayıp ardından da 17 yaşındayken tecavüzüne uğrayarak hamile kalan B.A'nın duruşmasında savcı mütalaasını verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Temmuz 2013 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Günlükten çıkan dram davasında savcı 'yeterli delil yoktur' dedi

Savcı, sanığa bir yıl 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti. Savcı, “Mağdurenin değişen beyanları ve tüm dosya kapsamından da sanığın eylemi zorla gerçekleştirdiğine dair yeterli delil bulunamamıştır" dedi.

SAVCI, SANIK HAKKINDA MÜTALAASINI VERDİ

Yanında çalıştığı D.M.D'nin 10-11 yaşındayken tacizine 17 yaşına geldiğinde ise tecavüzüne uğrayıp hamile kalan B.A'nın duruşmasında savcı mütalaasını verdi. Anadolu Adalet Sarayı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 7. Duruşmaya, 3. celse tahliye olan tutuksuz sanık D.M.D ve taraf avukatları katıldı. TCK'nın çocuğa cinsel istismar suçlamasının 'hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak' maddesi gereğince 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan D.M.D hakkında duruşma savcısı mütalaasını verdi.

YETERLİ DELİL BULUNAMADIĞI GEREKÇESİYLE SUÇUN VASFI DEĞİŞTİ

Olay tarihinde B.A'nın 15 yaşından büyük olduğuna vurgu yapılan mütalaada, küçük kızın sanığın işyerine harçlığını çıkarmak ve evine temizlik yapmak için gittiği belirtildi. Mütalaada, B.A'nın D.M.D'nin evine temizlik yapmak için gittiği esnada, D.M.D ile cinsel birliktelik yaşadığı, sanık hakkında 'Nitelikli cinsel istismar' suçlamasıyla dava açılmış olsa da mağdurenin değişen beyanlarının olduğu ifade edildi. Tüm dosya içeriği dikkate alındığında yaşanan bu eylemin zorla gerçekleştiğine dair yeterli delil bulunmadığını belirten savcı, sanığa yüklenen suçlamanın 'Reşit olmayanla cinsel ilişki' suçunu oluşturduğu, eylemin de birden fazla kez aynı kasıt altında gerçekleştirilmiş olduğunu beyan etti. Savcı sanık hakkında, 'Reşit olmayanla cinsel ilişki' suçlamasıyla, olayın birden fazla kez gerçekleştirilmiş olmasını dikkate alarak 'Zincirleme suç' kapsamında bir yıl 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını istedi. Duruşma ertelendi.

KÜÇÜK KIZIN DRAMI GÜNLÜĞÜNE YAZDIĞI YAZILARIN OKUNMASIYLA ORTAYA ÇIKMIŞTI

B.A'nın dramı ise günlüğüne yazdığı yazıların 2011'in mayıs ayında yakın bir arkadaşı tarafından okunup, lise öğretmenlerine anlatması üzerine ortaya çıkmıştı. Harçlığını çıkarmak için gitmeye başladığı tatlı dükkanı sahibi D.M.D'nin tacizine uğradığını, 10 ya da 11 yaşlarından itibaren yaşadığı tacizin 17 yaşında 2 kez tecavüze dönüştüğünü anlatan B.A'nın hamile olduğu anlaşıldı. 2 aylık hamilelik sonlandırıldı ve B.A. koruma altına alındı. D.M.D suçlamayı reddetti ama bebeğin ona ait olduğu adli tıp raporuyla belgelenince, küçük kızın rızası olduğunu ileri sürdü. 6 ay tutuklu kalan D.M.D'yi mahkeme "suçun kapsamının değişme ihtimali" göz önüne alınarak serbest bıraktı. Şimdi 19 yaşındaki B.A ise duruşmalara bile gelmiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber