Sendika isteyen 250 polise soruşturma

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, 250 Emniyet-Sen üyesi polis hakkında sendika kuruluş toplantısına katıldıkları için soruşturma başlatıldığını söyledi. Sezer, ‘Bu işlem hukuksuzdur. Polisin hak arama mücadelesi sindirilmek isteniyor’ dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Temmuz 2013 08:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Sendika isteyen 250 polise soruşturma

SAMET AKTEN

Türkiye'de ilk defa emniyet teşkilatı içerisinde örgütlü sendikalaşma faaliyetlerini başlatan polislerin başı dertten kurtulmuyor. Son olarak Emniyet-Sen'in Türkiye çapındaki tüm yöneticilerine sendikanın genel kurul toplantısına katıldıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı.

'Bizi yıldırma amaçlı'

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma kapsamında polisler meslekten ihraç edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Emniyet-Sen üyesi 250 polise soruşturma kapsamında şu soruların yöneltildiği öğrenildi; “2 Mart'ta yapılan Emniyet-Sen Genel Kurulu toplantısına katıldınız mı?”, “Toplantı tutanağına imza size mi ait?”, “Emniyen-Sen oluşumunda yer alıyor musunuz?”, “4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'na göre sendika kurmanın yasak olduğunu biliyor musunuz? Biliyorsanız neden böyle bir eylem ve davranışta bulundunuz?”

Emniyet-Sen Yönetim, Denetleme, Disiplin Kurulu üyeleri, il temsilcileri ve yardımcıları ile il yöneticileri hakkında başlatılan soruşturmaya Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer sert tepki gösterdi. Sindirmek ve yıldırmak amacıyla haklarında sürekli soruşturma açıldığını savunan Sezer, çarpıcı bir iddia da bulundu. Sendika üyesi polislerin emniyet müdürleri tarafından tehdit edildiğini ileri süren Sezer şöyle konuştu:

“Tüm Türkiye'de arkadaşlarımız amirleri tarafından 'Komünist, Ergenekoncu' diye öteki ilan edilmeye çalışılıyor. Ki Komünist olmak ne zamandan beri suç olmuş? Ergenekoncu olduğumuzu söylüyorlarsa bunu kanıtlamalılar. Onlar bunu yapamayacaklarını bildikleri için bizi yıldırarak meslekten ihraç ederek uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Emniyet teşkilatı içerisindeki pislikleri daha ne kadar gizleyebilir. Biz başından beri hukuka aykırı davranmayacağımızı söyledik.

Araştırmadan düşünmeden hukuka aykırı soruşturmalar yapılıyor. Sivil memur bir arkadaşımız resmi üniformayla eyleme katılmak suçlamasıyla karşı karşıya. Böyle trajikomik bir durum olur mu? Kopyala-yapıştır yaparak herkese aynı soruşturmayı açıyorlar. Ki zaten ortada suç teşkil eden bir durum da yok. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Polis memurlarının hak arama mücadelerini sindirmek için oynanan oyunlara asla prim vermeyeceğiz”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber