Kat Mülkiyeti Tasarısı kabul edildi

Haber Giriş : 09 Şubat 2006 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Adalet Komisyonu'nda, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı benimsendi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın başkanlığında toplanan Adalet Komisyonu'nda, tasarıyla ilgili alt komisyonca hazırlanan metin görüşüldü. Toplantıda, alt komisyonun hazırladığı metin doğrultusunda, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı kabul edildi.

Tasarıda, ''toplu yapı'' uygulamasının ortaya çıkardığı çok yönlü sorunların çözümlenmesi, yeni yapıların çağın gereklerine uygun ve depreme karşı güçlendirilmiş şekilde inşa edilmesi öngörülüyor. Tasarıya göre, muhtemel afetler ve özellikle depreme karşı yapının güçlendirilmesi için yapılacak harcamalar, ana gayrimenkulün genel giderlerine ilave edilecek. Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki, ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 5 gecikme tazminatı verecek.

Kabul edilen önergeyle, maliklerden birinin, kat maliklerinin beşte dördünün rızası olmadıkça, ana gayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesis, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramayacağı benimsendi. Ancak, ortak yer ve tesislerdeki bir bozukluğun ana yapıya veya bölümlere zarar verdiği ve acilen onarımının gerektiği hallerde veya ana yapının güçlendirilmesinin zorunlu olduğunun mahkemece tespit edilmesi halinde, kat maliklerinin rızası aranmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber