Balıkesirli domates üreticileri fiyatlardan memnun değil

Balıkesir'in Manyas ilçesinde geçtiğimiz yıla göre ekim alanı yüzde 100 artarak bu yıl 6 bin dekar alanda ekilen salçalık domateste hasadı devam ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2013 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesirli domates üreticileri fiyatlardan memnun değil

Balıkesir'in Manyas ilçesinde geçtiğimiz yıla göre ekim alanı yüzde 100 artarak bu yıl 6 bin dekar alanda ekilen salçalık domateste hasadı devam ediyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar ve buna bağlı olarak oluşan nem sonucu mildiyo ve zımba hastalığı ile yoğun zirai mücadele sonucu ürünlerini kurtaran Manyas'lı salçalık domates üreticileri 15-16 kuruşa alıcı bulmasından dolayı sattıkları domates fiyatlarının düşük olduğunu savunarak, salça fabrikaları ile sözleşmeli olarak yapılan ekim üreticilerinin 19-20 kuruş olması gerektiğini söylediler. Üreticiler, yapılan sözleşmede teslim edilen ürünlerin yüzde 50'si peşin geri kalan tutarı da bu yılın sonunda ödenmek üzere kilosunu 19-20 kuruşa almak üzere sözleşme yaptıklarını, serbest piyasa da da bu fiyatların altına düşülmemesini istediler.

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç ise, 20 Ağustos'ta başlayan domates hasadının 15 Eylül'e kadar bitirilmesinin beklendiğini söyledi. Danç, domates üretiminin masraf gerektiren bir iş olduğunu dekarda 9 tonun altında kalan üreticinin bu şartlarda zarar etmesinin kaçınılmaz olduğunu açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber