Kuyumcu saldırısında gözaltına alınan polis serbest

ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde 5 kilo hurda altın taşıyan M.U., T.U. ve M.Ç.'ye uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlediği iddia edilen 3 polisten gözaltına alınan İ.G., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Eylül 2013 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuyumcu saldırısında gözaltına alınan polis serbest

Antalya'da kuyumculuk yapan 39 yaşındaki M.U., T.U. ve M.Ç., 10 Eylül'de Elmalı İlçesi'nde yaklaşık 5 kilo hurda altın aldı. M.U.'nun kullandığı 07 HH 255 plakalı otomobil Antalya'ya dönmek için yola çıktığında, Elmalı- Korkuteli Karayolu Beğiş Köyü Öküzgözü mevkiinde plakası belirlenemeyen ve önünde ilerleyen bir otomobil tarafından önü kesildi. Otomobilden inen 3 kişi, uzun namlulu silahlarla, altın yüklü araca ateş etmeye başladı. Otomobildekilerin de karşılık vermesiyle yaşanan silahlı çatışmada, kuyumcular M.U., T.U. ve M.Ç. çeşitli yerlerinden yaralanırken, altını alamayan saldırganlar kaçtı.

SALDIRGANLAR POLİS ÇIKTI

Olayın ardından soruşturma başlatan Elmalı ve Korkuteli İlçe Jandarma komutanlıklarına bağlı ekipler, saldırının Elmalı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları 35 yaşındaki Ö.A., 36 yaşındaki H.T. ve 27 yaşındaki İ.G. tarafından gerçekleştirildiğini belirledi. Jandarma, saldırıyı gerçekleştiren polis memurlarından İ.G. ile olayda kullanılan aracın sahibi İ.G.'nin kız arkadaşı 25 yaşındaki D.T.'yi geçen cuma günü gözaltına aldı.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen İ.G. ve D.T., çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, İ.G. ve D.T.'ye yurtdışına çıkış yasağı koydu. Jandarma, saldırıya karıştığı iddia edilen diğer polis memuru Ö.A. ve H.T.'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Şüphelilerin saldırıda kullandığı kalaşnikof marka uzun namlulu silahlar da henüz ele geçirilemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber