Demirtaş: 'Kemeraltı, İzmir'in Göz Bebeği'

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça ve Yönetim Kurulu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demirtaş: 'Kemeraltı, İzmir'in Göz Bebeği'

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça ve Yönetim Kurulu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Kemeraltı için "İzmir'in göz bebeği" diyen Demirtaş: ''Kemeraltı'nı korumamız, ilgi göstermemiz gerek" dedi.

Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça ile Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret ederek, sıkıntılarını paylaştı. Kemeraltı için 'İzmir'in göz bebeği' diyen Demirtaş, ''Kemeraltı'nı korumamız, ilgi göstermemiz gerek. Kemeraltı'nda iş yeri sahibi olan pek çok İzmir Ticaret Odası üyemiz de bulunmakta. Kemeraltı'nın görüntüsünü işporta görüntüleri, tarihi camilerin önünü kapayan satıcılar bozuyor. İzmir'e gelen yabancı konuklarımıza Kemeraltı'nı gezdireceğimiz zaman başka malların taklitleri ve Çin malları yerine İzmir'e özgü, yerli mallar göstermemiz gerekiyor'' dedi.

Kuyumcular Çarşısı'nın İstanbul Kapalı Çarşı kadar güzel olması gerektiğini söyleyen Demirtaş, ''Bütçemizde Kuyumcular Çarşısı'nın üzerinin kapatılması için de yer ayırdık ancak Büyükşehir Belediyesi kendilerinin üsteleneceğini belirtti'' şeklinde konuştu. 'İzmir'in geleceğini nasıl görüyorsunuz?' sorusuna karşılık Demirtaş, ''İzmir dünyanın en güzel şehirlerinden biri ancak üzerinde örümcek ağı var. Onu temizlemek gerek. Birçok ödülümüz var Avrupa'nın en iyi kurvaziyer şehri biziz. Esnafla, tüccarla beraber hareket etmediğiniz takdirde şehirde yenilenme gerçekleşmez'' dedi.

Güvenlikle ilgi sıkıntı yaşadıklarını ifade eden İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Uça ise, ''Çarşımızı kontrol altına alan, merkezi odada bulunacak MOBESE çalışmamız tıkandı. Bu projede bize katkınız olursa çok seviniriz. Güvenlik artık önem teşkil ediyor'' diyerek Demirtaş'tan yardım istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber