Yaralı Japon turist ülkesine gönderildi

Japon turist Hoshie Teramatsu, Nevşehir’de tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilerek Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Japonya’ya gönderildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2013 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaralı Japon turist ülkesine gönderildi

Nevşehir'de uğradığı saldırıdan ağır yaralı kurtulan Japon turist Hoshie Teramatsu (22), Nevşehir'de tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilerek Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Japonya'ya gönderildi. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Japon turistin ayrılışı sırasında alınan geniş güvenlik tedbirleri dikkat çekti. Nevşehir'in Göreme beldesinde bulunan Zemi Vadisi'nde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralanarak Nevşehir İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hoshie Teramatsu (22), buradaki 10 günlük tedavi sürecinin ardından sabah saatlerinde taburcu edildi. Hastanenin acil servis çıkışından sedye ile çıkarılan Japon turiste Japon Konsolosluk görevlileri eşlik etti. Hoshie Teramatsu sedye ile taşınırken, başına taktığı bir şapka ile yüzünü gizlemeye çalıştı. Geniş güvenlik tedbirleri arasında ambulansa bindirilen Teramatsu, buradan Gülşehir ilçesinde bulunan Kapadokya Tuzköy Havalimanı'na götürüldü. Havalimanında kendisini bekleyen Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçağa konulan Teramatsu'nun görüntüsünü çekmek isteyen gazetecilere havalimanı özel güvenlik görevlileri engel oldu. Aprona alınmayan gazetecilerin havalimanı dışındaki tel örgülerin gerisinden de çekim yapmasına izin verilmezken, basın mensupları ile özel güvenlik görevlileri arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Kameraların görüntü almaması için uçak ambulansın önüne limandaki araçlar çekilerek set oluşturuldu. Ambulans ile havalimanına getirildikten sonra sedye ile ambulans uçağa alınan Teramatsu'ya bir uzman doktor ve 2 yardımcı personel eşlik etti. Ambulans uçak daha sonra limandan ayrılarak Japonya'ya hareket etti. Teramatsu'nun yaklaşık 10 saatlik bir yolculuğun ardından ülkesine ulaşacağı ve tedavisinin burada sürdürüleceği öğrenildi.

Bu arada gazetecilere Japon turistin sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Nevşehir Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, hastaneye geldiğinde genç kızın durumunun çok kötü olduğunu söyledi. Ünlübay, "Kan kaybı vardı. Dışarıdan görülebilen boynunda ciddi bir kesisi vardı. Şah damarının yan dalları kesilmişti. Göğüste yaralanmalar vardı. Hasta acil ameliyata alındı. Kalp damar cerrahisi ve kulak burun boğaz uzmanları tarafından yaklaşık 5- 6 saat süren ciddi bir operasyon yapıldı. Hastanın kesileri düzeltildi. 2-3 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde takip edildi ve sonrasında servise alındı. Hastamızda akciğer zedelenmesi dolayısıyla göğüs tüpü takılı bulunuyor. Genel durumu gayet iyi durumdadır” dedi.

9 Eylül 2013 günü Nevşehir'in Göreme beldesindeki Zemi Vadisi'nde, Japon turistler Mai Kuriharac (22) ve Hoshie Teramatsu (22) kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırıya uğramıştı. Saldırıda Mai Kuriharac aldığı bıçak darbeleriyle olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Hoshie Teramatsu Nevşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Yapılan çalışmalar neticesinde yakalanan katil zanlısı F.U., çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber