Teknik öğretmenlerden Milletvekili Candan'a teşekkür plaketi

Teknik Öğretmenler Sosyal Platformu üyelerinin Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan'ı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ki (TBMM) makamında ziyaret ederek kendileri için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ettikleri bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2013 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teknik öğretmenlerden Milletvekili Candan'a teşekkür plaketi

Teknik Öğretmenler Sosyal Platformu üyeleri adına Kenan İmür ile Oktay Gürpınar'ın AK Parti Zonguldak Milletvekili Porf. Dr. Ercan Candan'ı TBMM'de ziyaret ettikleri belirtildi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan'ın makamından ziyarete ilişkin olarak yapılan açıklamada platform üyelerinin kendileri için yaptığı çalışmalardan dolayı Milletvekili Candan'a teşekkür ettikleri ve kendisine plaket verdikleri ifade edildi. Açıklamada Milletvekili Candan'ın "Teknik Eğitim Fakültesi mezunu biri olarak, arkadaşlarımızın uzun yıllardır yaşadığı ve 28 Şubat sürecinde de kangrene dönüşen bu soruna kayıtsız kalamazdık. Sayıları neredeyse 100.000'i bulan bu arkadaşlarımız kendi meslekleri olan öğretmenlik mesleğine; kontenjan olamadığı için atanamamış, farklı alanlara yönelmek zorunda kalmışlardı. İş bulabilen arkadaşlarımız da maalesef kimliksiz kalmışlar, imza yetkileri olmadığı için sıkıntı yaşamaya devam etmişlerdi. Arkadaşlarımızın yaşadıkları sıkıntılarını giderecek olan ve 1992 yılında çıkarılan mühendislik tamamlama programları ise maalesef uygulamada hayata geçirilememişti" dediği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Candan'ın şu sözlerine yer verildi: "Uzun zamandır yoğun çaba vererek gerçekleştirdiğimiz görüşmelerin sonucu çok şükür hedefimize ulaştık. Bu çalışmalarımda büyük destek veren Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof.Dr. Nabi Avcı'ya, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanımız Sayın Fikri Işık'a ve özellikle de YÖK Başkanımız Sayın Prof.Dr. Gökhan Çetinsay'a buradan bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Teknik Eğitim Fakültesi mezunu arkadaşlara da alınan kararın tekrardan hayırlı olmasını diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber