Okullarda şiddetin önlenmesi ve azaltılması hizmetleri

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Ekim 2013 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Çocukların esenliğinin, refahının ve sosyal bütünlüğünün yüksek düzeyde gözetilmesi amacıyla fiziksel, duygusal, sözel ve psikolojik her türlü şiddetten korunmasına katkıda bulunmak amacıyla Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesi Projesi (IPA) hazırlanmıştır.

Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Şiddetin önlenmesi" sitesi yayına hazırlanmıştır. Bu site içeriğinde ilgili dokümanların bulunması faydalı olacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Mart 2006 tarihli Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi Ve Azaltılması Hizmet-İçi Eğitim Eğitimci Kitabı yayımlanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Strateji ve Eylem Planı (2006-2011+) ve bu konuda çeşitli sunumlar hazırlanmıştır.

Eğitim Ortamında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Strateji ve Eylem Planı Eğitim Materyalleri için tıklayınız.

"Okullarda güvenlik hizmetleri" konusundaki haberimiz için tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 21.01.2009 tarih ve 290 sayılı, 2009/09 nolu "Eğitim Ortamında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması" konulu genelgesi bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber