Başbakanın lehine karar verenlerin terfisi kafa karıştırdı

Haber Giriş : 27 Mart 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın soru önergesine verilen yanıt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden itibaren verilen ve beraatla sonuçlanan mahkeme kararlarında imzaları bulunan, hakim, savcı ve müfettişlerin ilginç yükselişini ortaya koydu.

Soru önergesini Başbakan adına yanıtlayan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Erdoğan'ın da sanık olduğu AKBİL Davası'nda ?beraat? kararını veren Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in, Yargıtay üyeliğine; mal varlığı davasında ?beraat? kararı veren Ankara Asliye Ceza Hakimi Mustafa Kozan'ın, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na, bu kararı temyiz etmeyen Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Kasıga'nın da Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirildiklerini doğruladı.

O ŞİMDİ KIRKLARELİ VALİSİ

Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı döneminde açılan bazı idari soruşturmalarda ?men-i muhakeme? (yargılamaya gerek yok) kararı veren Mülkiye Başmüfettişi Hüseyin Avni Çoş'un da, 58'inci ve 59'uncu hükümetler tarafından önce Bingöl Valiliği görevine, daha sonra da Aksaray ve Kırklareli Valiliği görevlerine atandığı belirlendi. Adalet Bakanı Cemil Çiçek imzalı cevap yazısında, Cirit ile Kozan'a ilişkin görevlendirmelerin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararlarıyla yapıldığı, Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirilen Kasırga'ya ilişkin atamanın ise üçlü karaname ile gerçekleştiği ifade edildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber