Melis için hemşehrileri seferber oldu

Ordu’nun Ulubey ilçesinden olan ve ailesi birlikte İzmir’de yaşayan lösemi hastası 7 yaşındaki Melis Akbaş’a uygun ilik arama çalışmalarına, bir destek de memleketi Ordu’da sağlık çalışanlarından geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2013 21:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Melis için hemşehrileri seferber oldu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören 7 yaşındaki Melis, diğer lösemi hastaları gibi sağlığına kavuşabilmek için uygun ilik bekliyor. Geçen her gün hastalığında kritik evreye giren Melis için zaman giderek daralıyor. Türkiye'de ilik nakli bekleyen 400'ü aşkın çocuktan biri olan Melis ve ilik nakli bekleyen yüzlerce çocuğa umut olabilmek için Ordu Devlet Hastanesi'nde minik Melis için kayıt bürosu oluşturuldu. Kayıt bürosunda ilk kanı ise, başta Ordu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Öztürk olmak üzere, doktorlar ve sağlık çalışanları verdi.

ÖZTÜRK: "KAN VERMEYE KATILIYORUZ"

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Öztürk, yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığımızın da desteklemiş olduğu küçük kızımız lösemi hastası Melis için kemik iliği nakli yapılması için kan bağışı kampanyası başlatılmıştı. Bizde Ordu'da çalışan sağlık çalışanları olarak Bu kampanyaya destek veriyoruz. İnşallah Melis için umut olur. Bizim verdiğimiz kanlarda inşallah uygun kemik iliği bulunur. Halkımız dan da hassasiyet bekliyoruz. Uygun kemik iliği bulunana kadar bu kampanyanın sürmesini istiyoruz. Bizlerde insanız. Organ doku nakli konusu çok hassas bir konudur. Hayat kurtarıcı bir işlem. Bizde insan olarak, hastalarımızın iyileşmesi, onlara bir fayda sağlayabilmek için kan vermeye katılıyoruz. Çokta mutluluk duyuyoruz. İnşallah bundan sonrada böyle kampanyalar olursa il olarak, hastane olarak destek vereceğiz" dedi.

KARAMUSTAFA: "TÜM ORDULULARI BEKLİYORUZ"

Ordu Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. İsfendiyar Karamustafa da kan verirken, "Melis için ben de kan verdim. Tüm çalışan personelimizin de bu kampanyaya destek olacağını düşünüyorum ve tüm Orduları bekliyoruz" diye konuştu.

GÖKGÖZ: "HÜCRE BANKASINI KURMAKTA GEÇ KALDIK"

Türkiye'de Hücre Bankası kurmakta geç kalındığını söyleyen Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Zafer Gökgöz, "Hematolojik hastalıklarda kök hücre nakli, tedavinin tamamlayıcısı, en önemli rolü oynar. Bazı hematolojik hastalıklarda kök hücre nakli yapamazsınız ve hastanızı şifaya ulaştıramazsınız. Biz aslında ülke olarak biraz geride kaldık. Hücre bankasını çoktan kurmuş olmamız gerekiyordu. Yardımsever bir milletiz. Melis bu projenin hızlandırılması için bir simge olur. Bütün halkımızı Melis'e destek vermek için çağırıyoruz" şeklinde konuştu

KALAFAT: "BU BİR İLK OLACAK"

Biyokimya Uzmanı Uzm. Dr. Hakan Kalafat, Melis'in Ordulu olmasından dolayı bu bölgedekilerin dokusunun Melis'e daha uygun olacağını düşündüklerini belirterek, "Bu kampanya sadece Melis için değil aslında. Bu bir ilk olacaktır. Nasıl insanlar organ nakli için bağışta bulunuyorlarsa bunun için kayıt yaptırıyorlarsa ilik nakli içinde kayıt yaptırsınlar istiyoruz. Dolayısıyla bu bir bankadır. Bir gün hepimizin ihtiyacı olabilir. İnşallah umuyoruz biz Melis içinde buradan bir şeyler çıkartırız. Melis Ordulu olması, bu bölgedeki insanların Melis'in dokusuna daha uygun olacağını düşünüyoruz. Özellikle Ordu'dan ve Melis'in ilçesi olan Ulubey civarından bu konuda destek vermelerini istiyoruz" açıklamasında bulundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber