Sahte hakime 7 yıl hapis istemi

Adana'da, kendini ağır ceza hakimi olarak tanıtıp kişileri emekli yapma vaadiyle kandıran bir kadın hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte hakime 7 yıl hapis istemi

Adana'da, kendini ağır ceza hakimi olarak tanıtıp kişileri emekli yapma vaadiyle kandıran bir kadın hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İddiaya göre, Avustralya'da oturan Mürvet T., geçen yıl tatil için geldiği Adana'da kendisini ağır ceza hakimi A.D. diye tanıtan Ayten Özartun ile tanıştı. Özartun, Mürvet T.'ye SGK'da tanıdıkları olduğunu ve isterse kendisini 3 bin TL'ye emekli edebileceğini söyledi. Teklifi kabul eden Mürvet T., 3 bin lira para ile noter tasdikli vekalet verip tatilini geçirmek için Antalya'ya gitti. Mürvet T.'nin Antalya'da olduğunu öğrenen Özartun da "Antalya'da hakimler toplantısı var" diyerek Antalya'ya gitti. Özartun, uçak biletleri ve masraflar için bin TL daha ödeme yaptı. Özartun, Mürvet T.'nin kaldığı otele giderek, "Senin emekli olabilmen için 52 bin 500 lira lazım. 6 ay içerisinde parayı hazırlaman lazım" dedi. Konuyu çocuklarıyla paylaşarak kredi çekmek istediğini söyleyen Mürvet T., dolandırılmamak için şüpheli hakkında internet üzerinde araştırma yaptı. A.D.'nin gerçek adının Ayten Özartun olduğunu öğrenen Mürvet T., şikayette bulundu. Mürvet T. ve kırtasiyecilerin yanı sıra başka kişileri de dolandırdığı ileri sürülen Ayten Özartun, 25 Ekim 2013'te tutuklandı.

Suçlamayı kabul etmeyen Ayten Özartun, "Ben kesinlikle kendimi ağır ceza hakimi olarak tanıtmadım. Benim iki çocuğum üniversitede okuduğu için ekonomik yönden sıkıntıya girmiştim. Kırtasiye işi yapan arkadaşların kredi kartlarıyla alışveriş yaptım. Ayrıca ben Mürvet T.'yi emekli etme vaadiyle dolandırmadım. Kendisinden para istemedim" dedi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı.

9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, şüpheli Ayten Özartun hakkında 'kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle bir işin gördürüleceği vaadiyle dolandırıcılık' suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istendi. Bu olaya karıştığı ileri sürülen bir kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

Öte yandan, sanık Özartun hakkında, benzer suçlardan 3 ayrı dava açıldığı, 4 ayrı soruşturmanın da devam ettiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber