Sahte doktor işbaşında

Haber Giriş : 18 Nisan 2006 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendini doktor olarak tanıtarak Türkiye'nin birçok yerinde otomobil çalan Emre Çelebi, bu kez İstanbul'daydı. Galeriye ambulansla gelen Çelebi, güvenlik kamerasına yakalandı.

Kendini doktor olarak tanıtarak Türkiye'nin birçok kentinde otomobil çalan Emre Çelebi'nin son kurbanı, Gaziosmanpaşa'da bir galerici oldu. Galerici Metin Ceriş'in gazeteye verdiği satılık lüks araba ilanı üzerine galericiyi arayan Çelebi kendini İstanbul Tıp Fakültesi'nde çalışan Doktor Murat olarak tanıttı. Çelebi, galerici ile ertesi gün için sözleşti. Olay günü galericiyi arayan sahte doktor, profesöründen kısa bir süre için izin alabildiği için galeriye ambulansla geleceğini söyledi. Çapa Tıp Fakültesi yazılı bir ambulansla galeriye gelen sahte doktor, Ceriş'e, aracı Topkapı'da tanıdığı bir servise götürmeyi oradan olumlu sonuç çıkarsa hemen almayı teklif etti.

OTOMOBİLİ TAMİRCİYE

Galerici Çeriş ve Çelebi, araçla birlikte tamirciye gelerek, otomobili denemesi için tamirciye teslim ettiler. Bir süre sonra otomobille birlikte geri gelen tamirci, otomobilin sağlam olduğunu söyleyerek anahtarı uzattı. Tamirciden anahtarı alan Çelebi, telefonun dükkanda çekmediğini söyleyerek, bir görüşme yapma bahanesiyle, anahtarla birlikte dışarı çıkıp otomobili alarak kayıplara karıştı. Uzun süre şahsın görüşmesinin bitmesini bekleyen Çeriş, Çelebi'nin gelmemesi üzerine dışarı çıktı ve otomobilin yerinde olmadığını görünce dolandırıldığını anlayınca durumu polise bildirdi.

90 YTL'ye ambulans kiralamış

Emniyette şahsı teşhis eden Çeriş, Emre Altınay adlı sahte doktor kimliği kullanan Emre Çelebi'den şikayetçi oldu. Yapılan araştırmada, Çelebi'nin ambulansı "Gaziosmanpaşa'da bir vak'aya gideceğiz" diyerek 90 YTL'ye kiraladığı belirlendi. Başına ilk kez böyle bir iş geldiğini söyleyen Çeriş, "Ambulansla galeriye gelince şüphelenmedim. Benimle pazarlık bile yaptı. Daha sonra yaptığım araştırmada birçok kişiyi bu yolla dolandırdığını öğrendim" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber