Nükleer karşıtlarından NGS önünde eylem

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, Akkuyu NGS A.Ş. Bilgilendirme Merkezi önünde eylem yaparak, geçtiğimiz hafta sonunda düzenlenen “Uluslararası Doğu Akdeniz Çevre Güvenliği Kongresi”nin fiyaskoyla sonuçlandığını ileri sürdüler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2013 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nükleer karşıtlarından NGS önünde eylem

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, Akkuyu NGS A.Ş. Bilgilendirme Merkezi önünde eylem yaparak, geçtiğimiz hafta sonunda düzenlenen "Uluslararası Doğu Akdeniz Çevre Güvenliği Kongresi"nin fiyaskoyla sonuçlandığını ileri sürdüler.

Mersin NKP üyeleri, öğle saatlerinde İnönü Bulvarı üzerindeki Akkuyu NGS A.Ş. Toplum Bilgilendirme Merkezi önünde toplandılar. Burada 'Nükleer Santral İstemiyoruz' dövizleri ve pankartlar açarak slogan atan çevreciler, hep birlikte 'Nükleere Hayır' şarkısını söylediler. Grup adına açıklama yapan Mersin NKP Yürütme Kurulu Üyesi Semra Kabasakal, Toros Üniversitesi'nin kongreden bir gün önce çekildiğini açıklamasıyla Hacettepe Üniversitesi tarafından Akkuyu NGS A.Ş. ve Rosatom sponsorluğunda 14-16 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirildiğini anımsattı. Karşıt görüşlerin davet edilmediği kongrenin etik ve bilimsel olmadığı gibi Mersin halkının tepkisi nedeniyle de katılım açısından fiyaskoyla sonuçlandığını iddia etti. "Mersin'de TMMOB'a bağlı meslek odalarının ve çevre duyarlılığı olan kurumların davet edilmediği sözde kongrenin ilk günü, NKP üyeleri ve Mersin halkının yoğun protestoları sonucunda programın protokol konuşmaları bölümüne Mersin Valiliği, Toros Üniversitesi ve belediye başkanları olmak üzere hiçbir yerel yönetici ve kurum katılmadığı gibi programda ilan edilen Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanı ile Dışişleri Bakanı ve bazı üst düzey bürokratlar da katılmamıştır. Ayrıca, kongreye yurt içinden yurt dışından davet edilen bazı akademisyenlerin son anda katılmaması nedeniyle bazı oturumlar iptal edilmiş ve kongre planlanandan yarım önce tamamlanmak durumunda kalınmıştır" dedi.

Akkuyu NGS'nin son zamanlarda nükleer karşıtı mücadeleyi kırmak ve kendi reklamlarını yapmak adına sponsorluk faaliyetleri yürüttüğünü belirten Kabasakal, bu kongreyi ve sonuçlarını asla kabul etmediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber