Memur yolsuzluk parasıyla 40 daire almış

Haber Giriş : 04 Mayıs 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaköy Sahil Sağlık Denetleme Merkezi'ndeki vurgunun boyutu her geçen gün değişiyor. Çete tahsilatçısı Özverdi'nin, yolsuzluk parasıyla memleketi Elazığ'da 40 daire aldığı iddia ediliyor.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nde ortaya çıkan 250 trilyonluk vurgunun boyutu her geçen gün değişiyor. Vurgundan 110 bin YTL pay alan ve Ukrayna'ya kaçan emekli Sağlık Memuru Hüsnü Özverdi'nin, memleketi Elazığ'da 40'a yakın daire aldığı belirlendi.

Gazetemizde dün, ?Firari memura yeşil pasaport? başlığıyla yayınlanan Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ndeki (HSSGM) vurgun haberi, yankı buldu. Türkiye sahillerine yanaşan gemilerden alınan Sağlık Vergisi'nin ?sahte tahsilat makbuzlarıyla? iç edilmesini anlatan haberin vurucu noktasını ise HSSGM eski Personel Daire Başkanı Mevlüt Maden'in idari cezadan kurtulması oluşturdu. Zira soruşturma öncesi ?jet hızıyla? emekli olan ve idari cezadan ?zaman aşımıyla? kurtulan Maden, vakit geçirmeden yeşil pasaportunun süresini uzattırmıştı.

ŞANSLI MEMUR KERVANI
Yaptığımız araştırmalar, ?soruşturma öncesi büyük bir hızla emekli olan? ve ?zaman aşımından faydalanan? memurlar kervanına firari sanık Hüsnü Özverdi'nin de katıldığını ortaya koydu.

Soruşturmayı 20 ayda tamamlayan Sağlık Bakanlığı müfettişleri, Karaköy Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Tabipliği'nde görev yapan sağlık memuru Hüsnü Özverdi'nin çeşitli tarihlerde zimmetine toplam 110 bin YTL geçirdiğini tespit etti. Müfettişler, süreç içerisinde Elazığ'da oturduğunu beyan eden Özverdi'nin ifadesini almak üzere yazılı olarak İstanbul'a davet etti. Ancak, bu davetler her defasında yazılı olarak, ?Anılan kişi söz konusu adreste bulunamamıştır? ibaresiyle geri döndü. Emniyet vasıtasıyla elde edilen bilgiler, ?56 kişilik çetenin tahsilatçısı? konumundaki Hüsnü Özverdi'nin Ukrayna'ya kaçtığını ve yolsuzluk parasıyla Elazığ'da kendisi ve akrabaları adına 40'a yakın daire satın aldığını ortaya koydu. İsmini açıklamayan bir yetkili, ?Dava dosyasındaki mal beyanı, olanın bitenin aynası? dedi. Ukrayna'da ağaç ürünleri üzerine bir şirket sahibi olduğu belirlenen Özverdi'nin halen İstanbul'da devam eden ceza davasının ardından Türkiye'ye döneceği öne sürüldü.

Gel zimmetin savunmasını yap
Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nün 23 Ekim 2002 tarihinde Sağlık Memuru Hüshü Özverdi'ye gönderdiği, ?savunma ver? çağrısında ise şu ifadeler yeraldı:

?Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın 06.09.2002 tarih ve 6217 sayılı yazısına ekli 21.08.2002 tarih ve 101/56, 76/49 sayılı Müfettiş raporunda; kendinden otokopili tahsilat makbuzlarının asıllarına yazdığınız meblağlara nazaran, makbuzların dip koçanlarına daha düşük meblağlar yazmak suretiyle denetimin bittiği tarihi itibari ile (99.979.013.000.- TL.) Türk Lirası'nı zimmetinize geçirdiğiniz, yine sahte makbuz kullanmak suretiyle (6.185.831.000.-TL) Türk Lirası'nı zimmetinize geçirdiğiniz, ayrıca Selen Denizcilik Limited Şirketi sahibi Erşen ERKER'in Sahil Sağlık Denetleme Merkezi'nden temin ettiği mühürlü boş sahte tahsilat makbuzlarından da (3.136.790.000.-TL) Türk Lirası'nı müştereken zimmetinize geçirdiğiniz, ambar kayıtlarından ve polis kriminal raporlarından anlaşıldığından zimmetinize para geçirmekten dolayı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinin (E/g) fıkrası gereğince memuriyetten çıkarılma cezası ile cezalandırılmanız gerekeceği bildirilmiştir. Bilginizi ve hakkınızda Bakanlığımız Yüksek Disiplin Kurulu'nca yapılacak işleme esas teşkil etmek üzere yukarıda izah edilen konularla ilgili yazılı savunmanızı 7 gün içerisinde Genel Müdürlüğümüze bildirmenizi rica ederim.?

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber