Vali, huzur hakkını attı! Gözler Başbakan'da!..

Haber Giriş : 05 Mayıs 2006 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söylemesi ayıp, ben zaten hafta boyunca, bu kendi halindeki köşede, inatla ve ısrarla yazarken Kocaeli Valisi Erdal Ata'nın, götürüp "hakkı huzur" parasını fabrikatörlerin başına atacağını, "Alın ayda bana verdiğiniz 6 bin YTL'yi... Sizin adınız zehirli varilciye çıktı... Toprağı, suyu, denizi, havayı kirleterek üretim yapıyorsunuz... Ben sizin kalkanınız olamam... Ben halkın ve devletin valisiyim..." diyeceğini tahmin ediyordum.

Kalbime doğmuştu.

Bin yaşa Valimiz!

Halkın valisi böyle olur.

Kocaeli Valisi Gebze ve Dilovası Organize Sanayi Bölgeleri Başkanlığı'ndan istifa etti. Böylece her ay kendisine fabrikatörlerin verdiği 6 bin YTL (6 milyar lira) "huzur hakkını" almayacağını ilan etti. Vali, devletin kendisine verdiği yaklaşık 3 bin YTL (3 milyar lira) aylık maaşla geçinecek.

Valimiz!

Doğrusunu yaptın.

Tarih seni yazacaktır.

Şimdi sıra yine aynı fabrikatörlerin binesin diye makamına hediye ettiği 350 Bin YTL (350 milyar lira) değerindeki lüks S320 Mercedes ile yine aynı fabrikatörlerin; "Lüks Mercedes'ten sıkılırsan in, pahalı cipe bin... Biz öyle yapıyoruz..." diyerek hediye ettikleri 110 bin YTL (110 milyar lira) değerindeki Mitsubishi Pajero marka cipi de götürüp kafalarına atmaktır.

***

Valimiz!

Geri ver Mercedes'i!

Ve Pajero cipi!

Bu kibirli fabrikatörler, "valinin bir zaman hata yapmış olsa bile gerçeği anlayıp aslına dönebileceğini ve yeniden halkın valisi olabileceğini" görsün.

İşte o zaman.

İzmit halkı ayağa kalkacak.

Seni saygıyla selamlayacak.

İstersen eğer her sabah evinden makamına İzmit halkı, seni sırtında taşıyacak ve akşam mesai bitince de yine sırtına alarak seni evine götürecektir.

Bundan adım gibi eminim.

Her halk adaleti görür.

Bu halk da görür.

Kocaeli Valisi'nin bu davranışı Türkiye'nin 81 ilindeki toplam 236 organize sanayi bölgesinin 165'inin yönetim kurulu başkanlığını yapan fabrikatör tuzağına düşmüş diğer valilere de örnek olur. O valiler de yaptıkları hatayı anlayıp asıllarına döner ve fabrikatörlerin kendilerine verdiği "huzur hakkı" aylıklarını ve hediye Mercedes'lerle cipleri götürüp onların kafasına atar.


***

Ve anlayana sivrisinek saz!

Anlamayana davul zurna az!

Anlama sırası Başbakan Tayyip Erdoğan'a gelecektir. İçlerinde toprağı kirleten, kirletmeyen, suyu öldüren öldürmeyen, havayı zehirleyen zehirlemeyen bütün fabrikatörlerin yer aldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) kendisine binsin diye aldığı süper lüks VIP helikopteri geri verecektir.

Sayın Başbakan!

Sayın Vali'yi örnek alacak.

Hediye VIP helikopteri (17 milyon dolar değerinde) fabrikatörlerin başına atacaktır. Aksi halde tarih onu; "iktidarı döneminde toprağı, suyu, havayı öldüren "zehirli varilciyi" bulup ortaya çıkaramadığı halde fabrikatörlerin hediye ettiği VIP helikoptere binmeye devam eden başbakan" diye yazacaktır.

Vali huzur hakkını attı!..

Gözler Başbakan'da!

Tarih izlemede!

necati doğru/vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber