Cazaevinde aile içi iletişim semineri

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi hükümlü ve tutukluları ile cezaevi personeline Aile İletişim Semineri düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cazaevinde aile içi iletişim semineri

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi hükümlü ve tutukluları ile cezaevi personeline Aile İletişim Semineri düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, seminer öncesinde yaptığı konuşmasında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak verilen eğitimlerle, aile içi iletişimin güçlenmesini ve toplumun temeli olan aile düzeninin devamını amaçladıklarını söyledi. Akkuzu, "Aile içi iletişimin zayıflaması birçok problemi beraberinde getirmektedir. Bakanlığımız bu problemleri çözmek için hizmetler geliştirmiştir. Ancak, en iyi hizmet gerçek ailenin verdiği sıcaklığı vermekten uzaktır. Sağlıklı aile ortamında yetişen çocuklar, kendine güvenen topluma faydalı birey olarak yetişecektir. Verilen hizmetler gerçek aile ortamının yerine tutmasa da hizmetlerimizi topluma sunmaktayız. Ayrıca sağlıklı ailenin kurulması için "Evlilik Öncesi Eğitimi" ve ailenin her alanına ışık tutacak Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında eğitimlerimiz ve eğitim dökümanlarımız mevcuttur. Aile ile ilgili her konuda İl Müdürlüğümüze müracaat edebilirsiniz" dedi.

Daha sonra Psikolog Semra Karaağaçlı tarafından Aile içi İletişimin Temel Unsurları, ile ilgili " Her Evlilik kendine özgü ve özeldir. Evlilik Bir takım oyunudur. Her konuda aynı düşünmek zorunda mıyız? Evlilikte rol paylaşımı nasıl olmalıdır? Konularında tutuklu,hükümlü ve cezaevi personeline karşılıklı etkileşimli bir eğitim verildi.

İl Müdür yardımcısı Vedat Tunç, "Evlilik ve hukuk" konularında Nişan, Evlenme yaşı, Resmi nikah ve dini nikah, evlilikte soyadı, mal rejimi ve 6284 sayılı "Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun"ile ilgili eğitim Verdi. Muğla E Tipi Cezaevindeki eğitime 119 kişi katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber