Ücretsiz kitap protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toptan Kitap Dağıtımcıları Derneği (Kit-Dağ) üyeleri, ?ders kitaplarının ücretsiz dağıtılmasının kitapçı esnafını yok edeceğini? savundular.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ve Abdi İpekçi Parkı'nda öğle saatlerinde toplanan Kit-Dağ üyeleri, ellerinde ?kitap dostları çağrımıza kulak verin?, ?150 bin esnaf kepenk kapatmasın? ve ?kitap, kitapçıda satılır? yazılı pankartlar açarak, Hükümet'i eleştiren sloganlar attılar.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Kit-Dağ Genel Sekreteri Cengiz Avcılar, 3 yıl önce ders kitaplarının ücretsiz dağıtılmasıyla birlikte kitapçı esnafının da zor duruma düştüğünü ifade etti.

Önceden öğrenci ve velilerin ders kitaplarıyla birlikte kırtasiye alışverişlerini de kitapçılardan yaptığını anlatan Avcılar, kitapların ücretsiz dağıtılmasından sonra velilerin kırtasiye ihtiyaçlarını da büyük mağazalardan karşıladıklarını söyledi.

Avcılar, orta öğretim ders kitaplarının ücretsiz dağıtılmasına karşı olmadıklarını vurgulayarak, kitapların, kitabevleri aracılığıyla öğrencilere ulaştırılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'de bugün ?kitap gribi? olduğunu savunan Avcılar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e çağrıda bulunarak, ?Nasıl ki kuş gribinde tavukçuluk sektörünü desteklediniz, şimdi de gelin kitap gribini birlikte yok edelim? diye konuştu.

Eğitimin okulda başlayıp okulda bitmediğini ifade eden Avcılar, kitapçılığın, eğitim ve kültür hayatının bir parçası olduğunu ve sektörün iflas etmesi durumunda yaklaşık 2 milyon kişinin işsizler ordusuna katılacağını savundu.

Açıklamanın ardından gruptakiler milletvekilleriyle görüşebilmek için TBMM'ye gittiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber