Suç çetesinde 3 polis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2006 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de gerçekleştirilen ?Çekirge? operasyonunda, çıkar amaçlı suç örgütü kurarak, kendi adlarına ve cezaevindeki Haluk Kırcı'nın talimatıyla adam öldürme, yaralama, haraç alma, işyeri ele geçirme, ihaleye fesat karıştırma, tehdit, zorla senet tahsilatı gibi olayları gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişi ve bunlarla bağlantıları bulunduğu ileri sürülen 1 komiser ile 2 polis memuru, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 aydır sürdürdükleri takip sonrası, 16 Mayısta başlattıkları ?Çekirge? adı verilen operasyonda, 89 kişiden oluşan ekiple, 7 işyeri ve 23 eve eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda, suç örgütünün elemanı olduğu ileri sürülen N.Y (27), E.D. (21), D.A. (27), H.A. (34), M.Ş (24), Y.Y. (18), K.Ö. (19), E.A. (32), İ.A. (23), C.A. (41), Ö.D. (27), İ.S. (33), Ö.Ö. (37), S.O.Ç. (29), M.T. (34) gözaltına alınırken, aramalarda 7 tabanca, 4 el telsizi, 2 sahte nüfus cüzdanı ve ehliyet, çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

Operasyon kapsamında, grupla bağlantıları bulunduğu gerekçesiyle Buca'da görev yapan komiser V.A. (36) ile polis memurları S.A. (36), Ö.Ö. (37) ve Haluk Kırcı'nın İzmir'deki hukuk işlerini takip ettiği bildirilen avukat M.T. de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan avukat M.T'nin, savcının talimatı üzerine serbest bırakıldığı bildirildi. Haluk Kırcı'nın yanı sıra, suç örgütünün İzmir sorumlusu olduğu ileri sürülen S.K'nin ?silahla yaralama? suçundan, örgüt üyesi oldukları iddia edilen S.A, İ.Ç, M.M, Y.A, H.A, T.Ç, Y.M, B.A.A, N.G ve K.K'nin karıştıkları çeşitli suçlar nedeniyle cezaevinde oldukları, ?Pionner Ahmet? lakaplı Ahmet Çoşkun'un Altındağ'da, Tahir Yıldırım'ın ise Buca'daki bir kavgada öldürüldüğü açıklandı.

Zanlıların, bazen Haluk Kırcı'nın adını kullanarak bazen de Kırcı'dan aldıkları talimat doğrultusunda, eğlence yerleri ve otel yöneticilerine baskı kurdukları, haraç alma, işyeri ele geçirme, ihaleye fesat karıştırma, tehdit, zorla senet imzalatma ve tahsil etme, yaralama ve Gültepe semtinde 3 ay önce Sedat Aydın'ın öldürülmesi olayını gerçekleştirdikleri belirtildi.

Olayın mağdurlarının ifadelerinde, grup üyesi oldukları iddia edilen kişilerin, ?Kırcı? ismini kullanarak tehdit edip, baskı kurduklarını söyledikleri, gözaltındaki zanlıların bazılarının da ifadelerinde bunu doğruladıkları öğrenildi.

omiser ve polis memurlarının da suç örgütü mensubu olan kişilerle yakın ilişkilerinin bulunması nedeniyle gözaltına alındıkları bildirildi.

Zanlılar, sorgularının tamamlanmasının ardından, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber