Halkın tepkisine TSK'dan destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2006 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök: "Halkın gösterdiği reaksiyon anlamlıdır. Gösterilen tepkiyi anlamlı buluyoruz.Bu tepki bir günle sınırlı kalmamalıdır..." dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, ''Danıştay'a yapılan saldırının, tamamen gerici, terörist ve silahlı bir eylem'' olduğunu belirterek, ''Bu eylemi gerek yapanları, gerekse bu eylemi yapan kişiyi yaratan zihniyeti tamamen kınıyoruz'' dedi.

Saldırıya gösterilen tepkinin ''bir tek olaya, bir tek güne bir reaksiyon olarak kalmaması gerektiğini'' söyleyen Özkök, ''Daimilik kazanmalı, devamlı olarak herkes tarafından takip edilmeli'' diye konuştu.

Orgeneral Özkök, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katıldıktan sonra 19 Mayıs Stadyumu'ndan ayrılırken, bir gazetecinin, Danıştay'a yapılan silahlı saldırı ve sonrasında cenaze töreninde yaşanan gerginlikle ilgili sorusu üzerine şunları kaydetti: ''Danıştay'a yapılan saldırı tamamen gerici, terörist, silahlı bir eylemdir. Bu eylemi gerek yapanları, gerek eylemi, gerekse bu eylemi yapan kişiyi yaratan zihniyeti tamamen kınıyoruz. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız çok güzel bir şekilde dile getirdi. Dilerim, bu gibi olaylar tekrar olmaz. Gösterilen reaksiyon halkın duyarlılığı, hakikaten takdir edici... Ancak bu bir tek güne, bir tek olaya bir reaksiyon olarak kalmamalı, daimilik kazanmalı, devamlı olarak herkes tarafından takip edilmeli. Olayı Silahlı Kuvvetler olarak şiddetle tekrar kınıyoruz.'' Bu arada Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saldırı sonrasında gösterilen tepkiler ve Kocatepe Camii'ndeki cenaze namazı sırasında yaşananları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, ''Bir değerlendirmem yok. Her şey ortada'' dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber