Dövülen öğretmene öğrencilerden sevgi seli

Adana'da kadın veli tarafından darbedildiği öne sürülen öğretmen Saadet Binbuğa, öğrencilerin moral desteği karşısında duygulandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2014 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir okulda kadın veli tarafından darbedildiği öne sürülen öğretmen Saadet Binbuğa, öğrencilerin kendisine verdiği moral desteği karşısında duygulu anlar yaşadı.

Merkez Çukurova ilçesinde 2000 Evler Ortaokulu'nda görevli Binbuğa, nöbetçi öğretmen olarak koridoru kontrol ettiği sırada, 4 erkek öğrencinin, kız öğrencilere yönelik din kültürü ve ahlak bilgisi dersi verilen sınıfı, kapı anahtar deliğinden gözetlediğini görerek, durumu okul müdürüne bildirdi.

Erkek öğrencilerden birinin, olanları haber verdiği annesi S.D. okula gelerek, müdürün odasında Binbuğa ile tartıştı. S.D'nin, konuyu okul yöneticileriyle görüşmesini söyleyip, koridora çıkan Binbuğa'yı darbettiği öne sürüldü. Binbuğa, okul yöneticileri ve öğretmenlerin araya girmesiyle sonlanan kavgada, yüzünden ve boynundan yaralandı. S.D, olayın ardından okuldan ayrıldı.

Saadet Binbuğa, okulun önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, hukuk kuralları çerçevesinde hakkını arayacağını belirterek, "Ben öğretmenim ,bütün çocuklar benim. Dünyanın çiçekleri benim. Kimse onları elimden alamaz. Kimse beni yıldıramaz. Ben görevime devam edeceğim. Ömrüm olduğu sürece çocuklarımı yetiştireceğim, ülkemize layık vatandaşlar yetiştirmeye devam edeceğim. Çünkü onlar benim yavrularım, benim çocuklarım" dedi.

- Öğrencilerden sevgi seli

Binbuğa'nın konuşması sırasında okulun önünde toplanan öğrenciler, slogan atarak öğretmenlerine destek verdi. Öğrencilerin sarılıp, öptüğü Binbuğa'nın, duygulandığı görüldü.

Öte yandan, Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim Bir-Sen yönetici ve üyeleri de okul önünde bir araya gelerek, saldırıyı kınadı.

Katılımcılar adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamuran Karaca, okullarda barış ve demokrasi kültürünü geliştirecek etkinliklere önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Karaca, "Böylesi olayların en aza indirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetin, öğretmenin zedelenen itibarını acilen yeniden teslim etmesi, eğitim emekçisine, yaptığı işin önemine uygun yaşam ve çalışma koşulları sağlaması, şiddetin ve şiddet dilinin eğitim alanlarından temizlenmesi için ciddi planlama ile çalışmaların yapılması gerekir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber