TIR fezlekesine savcıdan takipsizlik

ADANA Cumhuriyet Başsavcılığı, Kırıkhan’da durdurulan ve MİT’e ait olduğu ileri sürülen TIR soruşturması ile ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında düzenlenen ve Meclis’e gönderilmeyip iade olunan fezlekeye ilişkin takipsizlik kararı verdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Mart 2014 07:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TIR fezlekesine savcıdan takipsizlik

Fevzi KIZILKOYUN

17 Şubat tarihli 2014/31 numaralı takipsizlik kararında "Şikayetler dışında herhangi bir delil bulunmamış, bu nedenle kovuşturma yapılmasına yer yoktur" denildi. Adana'da TIR'ların durdurulmasıyla ilgili "Savcıların görevlerini yapmaya müdahale ettiği ve TCK'nın 277'nci maddesinde düzenlenen suçu işlediği" iddiasıyla düzenlenen fezlekede Bozdağ, "Yargı görevini yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs" ile suçlanmıştı. Bozdağ ve Müsteşarı Kenan İpek'in dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ve arama kararı veren savcıları arayarak müdahalede bulundukları iddia edilmiş, Adana Cumhuriyet Savcılığı, soruşturmayı engelleyen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, jandarma komutanı ve bir kısım emniyet müdürleriyle ilgili de HSYK'ya suç duyurusunda bulunmuştu.

FEZLEKE MECLİS'E GELMEDİ

Bunun üzerine 15 Ocak 2014 günü Adalet Bakanlığı'na gönderilen fezleke, Meclis'e gönderilmeyip iade edilmişti. Bozdağ da 6 Şubat'ta yaptığı açıklamada, "Adana savcısını aramıştım. Hakkımda fezleke düzenlemiş. Fezlekeyi iade ettim. Bakanlığa bağlı çalışan bir görevliyi aramam kadar doğal bir şey olamaz" demişti. MİT'e ait olduğu iddia edilen TIR'ların durdurulup aranması kararını veren TMK savcıları Özcan Şişman ve Aziz Takçı ile Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık'ın ise görev yerleri değiştirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber